Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest op bezoek bij De Meervogels maar blijft wel gedeeld koploper

KVA verliest op bezoek bij De Meervogels maar blijft wel gedeeld koploper

KVA kon afgelopen weekend een reuzenstap zetten naar een eventueel kampioenschap maar ging jammerlijk onderuit tegen concurrent De Meervogels. Op een groot veld in Zoetermeer ging de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie met 15-12 onderuit. Een ietwat geflatteerde uitslag maar gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd misschien wel terecht. 

Voorafgaand aan dit duel was KVA samen met BEP de gedeeld koploper in de poule. De Meervogels en Pernix volgden allebei op twee punten verschil. KVA wist dus dat het bij een overwinning op De Meervogels goede zaken kon doen in de strijd om het kampioenschap. In Zoetermeer werd er gespeeld op een groot veld. En hoewel het ’s morgens nog niet zo’n warme dag leek te gaan worden, werd het dat uiteindelijk wel.  Daarnaast waaide het af en toe ook nog eens behoorlijk.

Het was de thuisploeg die overduidelijk het sterkst uit de startblokken schoot. De verdedigende concentratie bij KVA was nog ver te zoeken en daar profiteerde De Meervogels optimaal van: 3-0 binnen 5 minuten. Mede dankzij een doorwissel leek KVA wakker te worden maar keek het halverwege de eerste helft nog wel tegen een achterstand van drie doelpunten verschil aan: 5-2. KVA hield het tempo laag en verdedigde achter. Uiteraard om het onderling verschil in Amstelveens voordeel te houden (7 doelpunten verschil), maar ook omdat de ploeg uit Zoetermeer hier niet mee om leek te kunnen gaan.

Waar KVA het eerste gedeelte moeite mee had, daar had de thuisploeg het tweede gedeelte van de eerste helft moeite mee: scoren. Omdat KVA op haar beurt ook niet echt gemakkelijk de korf wist te vinden konden beide ploegen met een magere ruststand van 5-5 de kleedkamers opzoeken. Tenminste, als die niet allemaal bezet waren geweest. Daarom werd de rustbespreking maar buiten gehouden. Het was tenslotte toch lekker weer.

Na rust kon KVA de goede lijn vanuit de eerste helft doortrekken. Verdedigend bleef men de zaakjes goed op orde houden en zodoende werd er een 6-8 voorsprong gepakt. De Meervogels blijft aanhaken maar tot een kwartier voor tijd staat KVA nog altijd met 1 doelpunt verschil voor: 10-11. Ineens lijkt de koek helemaal op bij KVA en dendert De Meervogels er alsnog overheen.  Via 10-11 wordt het 13-11 voor de thuisspelende ploeg. Met nog minder dan 5 minuten te spelen komt KVA nog een keer terug, maar is het andermaal De Meervogels dat met twee late afstandstreffers de eindstand bepaald op 15-12.

Al met a een jammerlijke nederlaag in Zoetermeer. Eentje die eigenlijk ingeluid werd dankzij een matig begin en uiteindelijk afgesloten werd dankzij een sterke comeback van De Meervogels. Na afloop blijkt concurrent BEP verloren te hebben van Velocitas en Pernix wint op haar beurt ruim van VEO. Met nog vier wedstrijden te gaan krijgen we hiermee de unieke situatie dat KVA, BEP, De Meervogels en Pernix allen 14 punten hebben verzameld. Er zal dus een zinderende eindstrijd gaan ontstaan waarbij zelfs nummer 5 Futura, met 11 punten theoretisch gezien nog kans heeft op het kampioenschap.

Aanstaande zaterdag speelt ons vlaggenschip om 16.00 uur thuis tegen Velocitas.  De ploeg die afgelopen weekend dus zo verrassend won van koploper BEP. De uitwedstrijd eerder dit seizoen in Leiderdorp verliep overigens ook niet zonder slag of stoot. Pas in de slotfase werd er toen gewonnen van de ploeg die net als ons in het blauw en groen speelt. Tot zaterdag!