Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest onder zomerse omstandigheden op bezoek bij Wit Blauw uit Kampen

KVA verliest onder zomerse omstandigheden op bezoek bij Wit Blauw uit Kampen

KVA is er op zaterdagmiddag 14 mei niet in geslaagd om de goede herstart van de veldcompetitie een vervolg te geven. Op bezoek bij Wit Blauw uit Kampen ging men met 15-12 onderuit. Voor KVA heeft de nederlaag geen grote gevolgen. De ploeg verzekerde zich in de vorige speelronde al van directe handhaving in de Overgangsklasse en ook de kans op een kampioenschap leek al buiten bereik. Overigens lijkt dat nu helemaal zeker omdat koploper DOS Westbroek wél won en het gat met nummer twee KVA nu zes punten bedraagt.

De tegenstelling tot het zaalseizoen kan haast niet groter. Waar in de zaal KVA op de laatste speeldag zowel nog eerste als laatste kon worden in de poule daar is de spanning in de veld-poule allang verdwenen. ASVD/PV Systems en DOS Kampen strijden onderling om de zevende plaats terwijl DOS Westbroek onverstoorbaar de titel lijkt te gaan pakken. Voor KVA én een hoop andere ploegen uit de poule betekent dat dat er eigenlijk niets meer op het spel staat de komende weken behalve de eer. Ook voor tegenstander Wit Blauw stond er niet heel veel meer op het spel al is die ploeg theoretisch gezien nog niet helemaal zeker van handhaving.

Zonder de afwezige aanvoerder Fabian Geveke (Jonathan van der Horst verving hem deze wedstrijd) máár mét de niet helemaal fitte Milena van Drongelen in de basis begon KVA alleraardigst tegen de ploeg uit Kampen. KVA kwam met 2-4 voor te staan maar had vervolgens grote moeite met het vinden van de korf. Wit Blauw vocht zich terug en stond zodoende bij het rustsignaal met 8-6 voor.

Ook in de tweede helft lukte het KVA, ondanks de vele schoten niet om dichterbij te komen. Typerend is dat één basisvak slechts viermaal tot scoren kwam en dat in het andere vak Bas van der Bijl topscorer van de ploeg werd met drie doelpunten. En dat ondanks het feit dat hij halverwege de tweede helft het veld moest verlaten met een blessure. Invallers Lukas van Leeuwen en Jorrit de Haas noteerden ieder nog één goal maar echt spannend werd het niet meer op het warme kunstgrasveld van Wit Blauw. De thuisploeg bleek vandaag beter dan KVA en hield de punten verdiend in eigen huis: eindstand 15-12.

Een jammerlijke nederlaag voor KVA, dat ondanks het mislopen van de twee punten nog wel altijd op een tweede plaats bivakkeert in de Overgangsklasse. Aanstaande zaterdag wacht de volgende uitwedstrijd. Dan gaat KVA op bezoek bij Antilopen uit Leusden. Een team waartegen KVA nog het een en ander tegen heeft goed te maken gezien de ietwat verrassende thuisnederlaag (20-22) eerder dit veldseizoen.