Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA in tweede helft niet opgewassen tegen Wageningen: 26-19

KVA in tweede helft niet opgewassen tegen Wageningen: 26-19

KVA is er na speelronde 3 in de Hoofdklasse nog niet in geslaagd om de eerste overwinning binnen te slepen. Zaterdagmidddag 17 september ging de ploeg met 26-19 onderuit op bezoek bij Wageningen. Dit overigens na een ruststand van 10-10 en een 14-14 tussenstand in de tweede helft. Volgende week zaterdag krijgt de ploeg van hoofdtrainer Arno van der Vliet het Haagse HKV/Ons Eibernest op bezoek.

Net als AW.DTV vorige week is Wageningen een van de kanshebbers op het kampioenschap in de Hoofdklasse dit seizoen. De ploeg was het seizoen gestart met twee nipte overwinningen, terwijl KVA begonnen was met een gelijkspel en een nederlaag. Op voorhand geen gemakkelijk duel voor de promovendus, maar de eerste helft van vorige week tegen AW.DTV bood perspectief. Destijds wist KVA tot in de tweede helft op voorsprong te blijven.

Wageningen zonder sterspeler Jasper Broenink in de basis (hij viel in de eerste helft in) begon echter beter aan de wedstrijd en kwam op een 3-1 voorsprong. Bennie Hamersma schoot de 0-1 binnen en even later ook de 3-2. Aan de hand van o.a. twee goals van zowel Fabian Geveke als Patrick de Jong liep KVA halverwege de tweede helft zelfs weg van de thuisploeg: 5-9 tussenstand. Helaas lukte het Wageningen om deze achterstand kort voor rust weer om te buigen in een 10-9 voorsprong, waarna Dennis de Jong de 10-10 ruststand noteerde.

Ook in de eerste fase na rust leek de wedstrijd spannend te blijven. KVA pakte tot tweemaal toe nog een nipte voorsprong maar na de 14-14 gaf Wageningen wat extra gas bij. De blauw-witten sloegen een gat naar 16-14 en even later zelfs naar 20-15 en 23-16. Even moest KVA oppassen dat het niet op tien punten achterstand werd gezet, maar dat gebeurde niet. De wedstrijd was met minder dan tien minuten te gaan echter wel al gespeeld. Wageningen hoefde niet meer en bij KVA lukte het niet meer.

De wedstrijd eindigde met een verschil van zeven punten voor Wageningen: 26-19. KVA liet opnieuw zien meer dan één helft mee te kunnen met de topploegen uit de Hoofdklasse, maar koopt daar weinig voor. Aanstaande zaterdag komt HKV/Ons Eibernest op bezoek in Amstelveen. Een ploeg die sterk is gestart met twee overwinningen uit drie duels, maar waar vast en zeker opnieuw kansen liggen voor KVA.