Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest in slotseconden op bezoek bij Achilles in Den Haag

KVA verliest in slotseconden op bezoek bij Achilles in Den Haag

KVA is er op zaterdag 21 januari niet in geslaagd om de uitstekende wedstrijd een week eerder tegen ZKV een goed vervolg te geven. Op bezoek bij Achilles in Den Haag had KVA in tegenstelling tot 7 dagen daarvoor veel moeite om de korf te vinden. Daardoor leek de wedstrijd in Sportcampus Zuiderpark in een 17-17 gelijkspel te eindigen. Een dubieuze strafworp enkele seconden voor tijd gaf de thuisploeg echter de mogelijkheid om de wedstrijd alsnog te winnen en deze werd dan ook benut: 18-17 eindstand.

Nadat KVA 2 eerder op de dag al een punt uit het vuur had gesleept tegen het ervaren Achilles 4: 17-17 was het zo’n twee uur later tijd voor beide hoofdmachten om de strijd met elkaar aan te gaan. En waar het een week eerder nog zo lekker liep daar was het deze week volop bikkelen tegen een strijdlustig Achilles. De ploeg won een week eerder thuis van ROHDA en verliet daarmee de laatste plaats in de poule. KVA stond na de overwinning op ZKV juist weer op een gedeeld eerste plaats met Sporting Delta.

Maar helaas zat het er deze week niet in voor KVA. Hoewel er nog met een 7-9 voorsprong gerust werd ging het in de tweede helft toch nog mis. KVA liet zich de kaas van het brood eten door een ploeg met misschien wel minder kwaliteit maar deze week wel meer bereidheid om te winnen. De thuisploeg verprutste overigens nog een hele rits aan strafworpen en had de wedstrijd dus al in een eerder stadium naar zich toe kunnen trekken. Dat het in de laatste minuut nog 17-17 stond en KVA nog altijd een kans had op een punt of zelfs op twee punten mocht een klein wonder heten.

Jammer genoeg bleek zelfs een punt niet haalbaar voor KVA. 4 seconden voor tijd gaf het arbitrale duo een dubieuze strafworp mee aan Achilles die ditmaal wel benut werd. De Hagenezen wonnen hierdoor alsnog verdiend met 18-17 en vierden een feestje alsof het kampioenschap zojuist was binnengesleept. Toch mooi wat de voormalig koploper uit Amstelveen kan losmaken in Den Haag.

Wat nu rest is het likken van de wonden en vooruitkijken naar de eerstvolgende wedstrijd die komen gaat. Dat is aanstaande zaterdagmiddag in de eigen Nieuwe Bankrashal tegen reuzendoder KOAG. Zij versloegen in de vorige speelronde namelijk enigszins verrassend het ongenaakbaar geachte Sporting Delta. De wedstrijd KVA – KOAG begint om 17.30 uur en wordt voorafgegaan door KVA 2 – KVS 3 om 16.00 uur. Tot dan!