Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest in Leiden met 25-20 van Pernix

KVA verliest in Leiden met 25-20 van Pernix

KVA heeft na vier gespeelde wedstrijden nog altijd maar twee wedstrijdpunten. Net als de voorgaande twee wedstrijden werd er ook in de uitwedstrijd tegen het Pernix verloren. Op een zonnig klein kunstgrasveld, waar de temperaturen zomers aanvoelden ging KVA met 25-20 onderuit. Daardoor staat KVA voorlopig op de voorlaatste plaats en hoopt men aanstaande zaterdag, thuis tegen GKV eindelijk weer eens te kunnen winnen.

Met een gewijzigde basisopstelling wist KVA vooraf al dat het een zware wedstrijd zou worden tegen Pernix. Een ploeg die veel druk weet te geven en over veel schijven weet te scoren. Duidelijk een van de titelkandidaten in deze poule. Desondanks is KVA een ervaren ploeg die het iedereen moeilijk kan maken in de Overgangsklasse.

KVA begon goed aan de wedstrijd dankzij een snelle 0-1 voorsprong van Tamara Schekermans. De Leidenaren schoten al snel gelijk en kwamen daarna ook op voorsprong. KVA kon mee blijven scoren, want hoewel Pernix soms langere aanvallen had, lag het scoringspercentage bij KVA waarschijnlijk hoger. Bij een 7-7 tussenstand kwam KVA voor het eerst in de wedstrijd weer op voorsprong: 7-8.

Helaas lukte het de ploeg niet om deze voorsprong vast te houden. Pernix kwam opnieuw sterk langszij en zodoende werd met een 12-10 achterstand de kleedkamers opgezocht. In de kleedkamer werd verteld dat er vooral als collectief doorgevochten moest worden, waarna wel gezien zou worden waar het schip uiteindelijk zou stranden.

KVA bleek echter niet bij machte om het Pernix daadwerkelijk lastig te maken. De achterstand werd juist beetje bij beetje groter, waarna het geloof in een goed resultaat steeds verder wegzakte. De 25-20 eindstand was duidelijk en laat zien dat KVA zowel aanvallend als verdedigend nog niet alle zaakjes op orde heeft.