Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest in eigen huis van aanstaand kampioen Die Haghe

KVA verliest in eigen huis van aanstaand kampioen Die Haghe

Voor het tweede zaalseizoen op rij lijkt KVA net tekort te komen op promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Was het vorig jaar nog Sporting Delta dat boven KVA eindigde in de Overgangsklasse daar is het dit jaar het talentvolle Die Haghe dat kampioen zal gaan worden. Zoveel lijkt immers wel zeker nadat de Hagenezen dit weekend met 18-22 te sterk bleken voor KVA. Omdat Achilles verloor van Excelsior blijft KVA voorlopig op een tweede plaats staan met 6 punten achterstand op koploper Die Haghe. Zij kunnen aankomend weekend in eigen hal kampioen worden door te winnen van Pernix, ongeacht het resultaat van KVA op bezoek bij KVZ’23.

Eerder op de middag had KVA een zware kluif aan Die Haghe 2. Uit werd er nog geflatteerd met 24-15 verloren en dus werd er dit keer voor gekozen om volledig achter te verdedigen. Die Haghe 2 is immers een van de makkelijkst scorende ploegen in de Reserve Overgangsklasse. Gezien de 13-17 uitslag en dus nederlaag voor KVA 2 een tactiek die behoorlijk werkte. Helaas kwam KVA 2 in de slotfase scorend vermogen tekort om er minstens een gelijkspel uit te slepen. Bij een tussenstand van 13-15 waren er legio mogelijkheden op de aansluitingstreffer maar was het Die Haghe 2 dat met 2 doelpunten de wedstrijd in het slot gooide.

Voor KVA 1 stond de clash met Die Haghe 1 op het programma. Helaas ontbraken vaste basiskrachten Lukas van Leeuwen en Bart Mostard deze middag in de basisopstelling. De jonge Laurens de Groot en de ervaren Fabian Geveke waren hun vervangers. Die Haghe beschikt over een jong en talentvol team met daarbij o.a. voormalig international Celeste Split voor de broodnodige ervaring. De uitwedstrijd in Den Haag ging eind november vrij kansloos verloren (21-13) en KVA wist dat het vandaag moest winnen om de competitie nog enigszins spannend te kunnen maken. Die Haghe wist daarentegen dat winst in Amstelveen zou betekenen dat het kampioenschap hen echt niet meer kan ontgaan.

Dankzij doelpunten van o.a. Romée Robijns en Milena van Drongelen nam KVA overigens brutaal de leiding in deze wedstrijd en kwam het met 4-2 voor te staan. ‘De Kanaries’ hadden al gauw het antwoord klaar staan en kwamen vervolgens met 4-6 voor waarna Yara van den Burgt KVA op 5-6 schoot. Dit bleek voor de bezoekers het signaal om even wat meer gas te geven waardoor het binnen no-time wist uit te lopen naar een 5-11 voorsprong. Een scherp schietende Laurens de Groot bracht KVA vervolgens met 2 doelpunten weer terug in de wedstrijd maar uiteindelijk werd er met een 8-13 achterstand de rust in gegaan.

Na rust was het onder meer aan Lieke den Hartog te danken dat KVA terugkwam tot 10-13 en er misschien wel een kleine comeback in de lucht hing. Helaas voor KVA bleek de roemruchte club uit Den Haag ook in deze wedstrijd een maatje te groot. Bij 11-17 was het verschil weer 6 doelpunten en dat bleef zo tot 15-21. Lieke den Hartog, Dylan van Sprang en Romée Robijns schoten KVA nog op 18-21 maar inmiddels waren de laatste 2 minuten al aangebroken. Die Haghe scoorde nog eenmaal en bepaalde de eindstand op 18-22. Een terechte overwinning van Die Haghe en wij durven hen vanaf hier wel alvast te feliciteren met het kampioenschap en de daarbij horende promotie. Welverdiend!

Voor het vlaggenchip resten nog 4 wedstrijden waarin het zal proberen om de tweede plaats te verdedigen. Desondanks mag gezegd worden dat KVA dit zaalseizoen met 4 nieuwe basisspelers ten opzichte van vorig seizoen een prima zaalseizoen aan het spelen is. Tel daarbij op de vele blessures die de selectie dit seizoen kent en het ontbreken van 2 basisspelers in de wedstrijd tegen Die Haghe. Volgende week zal KVA zich proberen veilig te spelen in de Reserve Overgangsklasse in de uitwedstrijd tegen KVZ’23 2 (15.40 uur), terwijl KVA 1 het daarna (17.20 uur) opneemt tegen het KVZ’23 1 van oud KVA-trainer Michael Hendriks. Hopelijk tot volgende week in sporthal De Struyck in Zaandam!