Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest in eigen huis met twee basisdebutanten van koploper DOS Westbroek

KVA verliest in eigen huis met twee basisdebutanten van koploper DOS Westbroek

KVA is er op de twaalfde speeldag van deze veldcompetitie niet in geslaagd om te stunten tegen koploper DOS Westbroek: 12-15 nederlaag. Wegens het ontbreken van vaste basiskrachten Milena van Drongelen en Romee Robijns maakten juniorendames Feline Herni en Linda Veraart hun basisdebuut in het Amstelveense vlaggenschip. Laatstgenoemde bekroonde haar wedstrijd zelfs met twee doelpunten maar beide dames speelden een verdienstelijke pot. Door de nederlaag zakt KVA nu een plaatsje op de ranglijst maar dat kan op zaterdag 11 juni goedgemaakt worden wanneer nummer twee Tweemaal Zes op bezoek komt.

Mede vanwege de huidige koppositie van KVA 2 en het ontbreken van Romée Robijns en Milena van Drongelen bij KVA 1 dit weekend lag de focus afgelopen zaterdag bij het tweede team. Zodoende konden junioren-dames Feline Herni en Linda Veraart afgelopen speelweekend hun debuut maken in de hoofdmacht van KVA. En het mag gezegd worden, dat deden beide dames meer dan verdienstelijk. Ondanks de nederlaag van afgelopen weekend van DOS Westbroek is het bovendien de verwachting dat deze ploeg in de komende weken het kampioenschap binnen zal slepen. Al had KVA dit weekend de spanning nog behoorlijk terug kunnen brengen…

Daarvoor diende men met minstens vier doelpunten verschil te winnen van de opponent uit het ruim duizend inwoners tellende dorp nét boven de stad Utrecht. Echter was DOS Westbroek overduidelijk niet naar KVA om er een boeiende wedstrijd van te maken. Net als het tweede team werd er ook bij het eerste team continu achter verdedigd en dat maakte het aanvalsspel van KVA traag en voorspelbaar. Wellicht een wat armoedige tactiek van een team dat bovenaan staat maar als het werkt dan werkt het. Aan KVA dus de opdracht om zorgvuldig de reboundpositie in te vullen en dat bovendien niet al te gehaast te doen. DOS Westbroek beschikt echter over een aantal fysiek sterke heren die het de KVA-heren behoorlijk lastig maakten.

Hoewel beide ploegen best gelijkwaardig waren aan elkaar bleken de gasten toch net iets zuiverder te schieten van afstand. Linda Veraart bekroonde haar debuut overigens nog met twee doelpunten en net als Feline Herni werd zij halverwege de tweede helft gewisseld voor Yara van den Burgt en Enza Bulterman uit KVA 2. Het lukte KVA echter niet meer om het gaatje te dichten, laat staan een voorsprong te pakken. De winst ging net als in de uitwedstrijd eerder dit seizoen terecht naar de ploeg in het oranje/blauw. Zij kunnen op zaterdag 11 juni thuis kampioen worden in de wedstrijd tegen het nog puntloze DOS Kampen. Bij deze alvast gefeliciteerd met het kampioenschap en de promotie naar de Hoofdklasse.

Voor de KVA selectie volgt nu eerst een weekendje rust (althans Pinksterkamp) waarna op zaterdag 11 juni de competitie hervat wordt met een dubbele ontmoeting met de selectie van Tweemaal Zes. Om 14.00 uur strijd KVA 2 voor andermaal twee belangrijke punten in de race om het kampioenschap en om 15.30 uur maken beide hoofdmachten uit wie er naar alle waarschijnlijkheid op de tweede plaats zal eindigen dit veldseizoen.