Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest in absolute slotseconde op bezoek bij titelkandidaat GKV/Enomics

KVA verliest in absolute slotseconde op bezoek bij titelkandidaat GKV/Enomics

Een scheidsrechterlijke dwaling in de absolute slotseconde van de wedstrijd zorgde er afgelopen weekend dat KVA met 22-21 verloor op bezoek bij GKV/Enomics. Dankzij ongunstige uitslagen bij de overige wedstrijden in de poule wordt het met nog twee wedstrijden te gaan wel heel lastig om direct te kunnen handhaven. Zelfs directe degradatie komt nu dichterbij. De thuiswedstrijd tegen nummer laatst KCR op zaterdag 26 mei moet dan ook gewonnen worden om dit noodlot af te kunnen wenden.

De uitwedstrijd tegen GKV/Enomics in Gorinchem diende gewonnen te worden om de kans op handhaving in stand te houden of zelfs de vergroten. Het was dan ook jammer dat KVA er niet in slaagde om gelijk vanaf het begin een voorsprong te pakken tegen de thuisploeg. Op het warme hoofdveld van GKV/Enomics gingen beide ploegen tot aan een 7-7 tussenstand gelijk op.

GKV/Enomics scoorde vervolgens drie keer op rij, waarna KVA de achtervolging in moest zetten. Bij een tussenstand van 11-9 liet echter plotseling de belijning los rondom een van de korven. De wedstrijd lag hierdoor zo’n tien minuten stil en werd vervolgens na overleg verplaatst naar een van de bijvelden. In de resterende twee minuten van de eerste helft scoorde de thuisploeg nog tweemaal en zo keek KVA halverwege de wedstrijd tegen een vervelende 13-9 achterstand aan.

Onder leiding van Bennie Hamersma en Fabian Geveke kwam KVA vervolgens goed uit de kleedkamers. De achterstand werd verkleind tot 14-13 en even leek alles weer mogelijk. Maar op het moment dat KVA weer leek te kunnen aanhaken sloegen de oranjehemden keihard toe. Via 14-13 werd het binnen no-time weer 18-13 en was de achterstand alleen maar groter geworden.

Toch lukte het KVA weer om zich terug te knokken in de wedstrijd. Dankzij doelpunten van de gebroeders de Jong en de sterk invallende Lieke den Hartog kwam KVA voor de zoveelste keer terug tot een doelpunt verschil: 20-19. Voor het eerst sinds de 7-7 in de eerste helft knalde Fabian Geveke de ploeg weer op gelijke hoogte: 20-20. Toen Jolien de Jonge even later ook nog de 20-21 liet aantekenen leek een goed resultaat binnen handbereik te zijn.

Met nog 5 minuten te spelen konden beide ploegen de korf echter nauwelijks meer vinden. Twee minuten voor tijd scoorde de thuisploeg nog de 21-21, waarna de wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel. Een doorbraak van een GKV/Enomics heer werd in de slotseconde vakkundig onschadelijk gemaakt door goed tussenkomen van Jolien de Jonge. Om onbegrijpelijke redenen zag de scheidsrechter van dienst hier een strafworp in. GKV/Enomics benutte deze waarna er onmiddellijk werd afgefloten: 22-21 eindstand.

Saillant detail: De time-out die aangevraagd werd voorafgaand aan de strafworp werd om eveneens onbegrijpelijke reden niet toegestaan. Kortom, een hele zure nederlaag voor KVA met een vervelende uitkomst. De concurrentie wist immers wel te winnen, waardoor zelfs plaats acht nu akelig dichtbij komt. Daar staat nu nog KCR, dat een puntje minder heeft dan KVA en over twee weken de tegenstander is in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.