Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest beslissingswedstrijd en degradeert naar de Eerste Klasse

KVA verliest beslissingswedstrijd en degradeert naar de Eerste Klasse

KVA komt volgend seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2011-2012 weer uit in de Eerste Klasse. In de beslissingswedstrijd tegen De Hoeve om lijfsbehoud in de Overgangsklasse ging men afgelopen zaterdag met 18-20 onderuit. Een typerende wedstrijd voor dit seizoen waarin slecht gestart werd, vervolgens een goede comeback volgde, maar de overwinning alsnog uit handen glipte. Uiteraard feliciteert KVA De Hoeve met het lijfsbehoud in de Overgangsklasse en probeert het zelf deze klap te verwerken alvorens men over twee weken alweer aan het veldseizoen start.

In sporthal De Eendracht in Nijeveen, de thuisbasis van Korfbal League-club DOS’46 stond de wedstrijd gepland. Een volle supportersbus en tientallen auto’s met supporters waren de ploeg achterna gereisd richting het hoge noorden. Ook De Hoeve had een mooie supportersschare meegebracht wat zorgde voor een mooie sfeer in de sporthal. De opdracht voor KVA was eigenlijk heel simpel. Alleen een overwinning zou genoeg zijn om handhaving in de Overgangsklasse veilig te stellen. Mocht dit niet na de reguliere speeltijd zijn, dan zou de beslissing moeten vallen tijdens een verlenging of zelfs een golden goal. Zover kwam het dus helaas niet.

KVA begon enorm stroef aan de wedstrijd en had moeite met de aanvalsopzet. Binnen een mum van tijd stond KVA met 0-2 achter en hoewel ook De Hoeve moeite had met scoren, stond het even later wel 0-3 voor de Friezen. Na de bevrijdende openingsgoal van aanvoerder Fabian Geveke kwam de ploeg gelukkig wat meer los. Met name via de doorbraak naar binnen bleek KVA gevaarlijk en daarmee kon het bij 4-4 op gelijke hoogte komen.  Ook de Hoeve had duidelijk last van spanning en leverde geregeld aanvallen af zonder de korf te raken. KVA kon daarvan profiteren maar deed dat niet optimaal. KVA kwam op een minieme voorsprong, maar ondanks kansen om deze uit te breiden lukte dit niet. Dit resulteerde uiteindelijk in een 8-9 voorsprong voor KVA bij het rustsignaal.

Ook in de tweede helft gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte. De Hoeve scoorde opnieuw de eerste goal, maar de ploeg van trainer Michael Hendriks lukte het steeds om aan de goede kant van de score te blijven. Toch lukte het De Hoeve om de score vaak snel weer gelijk te trekken en na een tussenstand van 14-14 zelfs weer op voorsprong te komen: 14-15. In plaats van dat KVA op haar beurt weer de aansluitingstreffer kon laten noteren was het de rood/groene formatie die juist de voorsprong wist uit te breiden: 14-17.

Met nog zo’n 5 minuten te spelen vloeide het geloof in een goede afloop steeds verder weg. KVA kon niet meer aanhaken en verloor uiteindelijk met 18-20. Daarmee degradeert KVA sinds lange tijd weer naar de Eerste Klasse in de zaal. Een pijnlijke constatering, maar met 18 doelpunten win je vrijwel geen wedstrijd. De wedstrijd was zelfs typerend voor dit gehele seizoen waar KVA in vrijwel iedere wedstrijd voor heeft gestaan halverwege maar vrijwel nooit de overwinning wist binnen te slepen. De ploeg kende gedurende dit seizoen teveel fases in wedstrijden waarin het niet haar niveau haalde en dat blijkt fataal.

Kortom, snel de wonden likken en op naar een nieuw zaalseizoen in een klasse lager. Maar eerst nog het veldseizoen afmaken dat alweer op zaterdag 20 april begint. Ook daar speelt KVA in de Overgangsklasse, alleen staat het daar wel aan kop. Ook zoiets raars. De ploeg wil als laatste nog alle supporters, en vrijwilligers (jurytafel) bedanken die ons dit seizoen gesteund en geholpen hebben. Bedankt!