Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA vergeet te winnen op bezoek bij koploper Achilles

KVA vergeet te winnen op bezoek bij koploper Achilles

In een zinderende wedstrijd in Den Haag heeft KVA afgelopen speelronde helaas aan het kortste eind getrokken: 22-20. Waar KVA 2 voorafgaand nog won van Achilles 2 daar delfde de hoofdmacht van KVA in de slotfase het onderspit tegen de thuisploeg. KVA speelde een ontzettend sterke eerste helft en sloot deze af met een 11-14 ruststand. Na rust kwam Achilles steeds wat dichterbij kwam op 21-20 voor het eerst sinds de 1-0 weer op voorsprong. De 22-20 in de slotseconde werd gescoord uit een geforceerde strafworp.

Na de oorwassing van vorige week uit bij KVS (33-14 nederlaag) was het tijd voor een revanche in speelronde 5 van deze zaalcompetitie. Dat mocht gebeuren tegen het Haagse Achilles, de nog ongeslagen koploper van de Overgangsklasse C. Een lastige opgave dus, maar KVA is een taaie ploeg en heeft in het verleden al vaker laten zien dat het kan stunten in het hol van de leeuw.

De wedstrijd in de Sportcampus Zuiderpark werd voorafgegaan door 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden Max Kool. En zoals het ook alleen bij korfbal kan, was het ook echt 1 minuut muisstil in de verder sfeervolle sporthal. Bij KVA startte overigens Tamara Schekermans in de basis. Zij verving de licht geblesseerde Milena van Drongelen. Die een paar speelrondes eerder weer Martine Rog verving, die inmiddels haar kruisband operatie heeft ondergaan. (weet u dat ook weer allemaal)

In de beginfase scoorden beide ploegen om en om tot een 5-5 tussenstand. Paulien Kusters en Dennis de Jong schoten beide met scherp. Toe vervolgens ook andere spelers mee gingen scoren, stokte de productie aan Achilles-zijde. Paulien Kusters schoot zelf de 5-6 en 5-7 binnen, waarna Tamara Schekermans en Romée Robijns de voorsprong nog verder wisten uit te breiden naar 5-9. Jolien de Jonge en opnieuw Paulien Kusters schoten KVA vervolgens naar een 5-11 voorsprong! U lees het goed, de KVA-dames waren goed op schot in deze fase van de wedstrijd.

Achilles was al vroeg genoodzaakt een time-out aan te vragen en dat bracht resultaat. De thuisploeg schoot op haar beurt drie keer op rij raak en kwam zo terug tot 8-11. KVA had een gepast antwoord door het verschil weer op vijf doelpunten te brengen dankzij Jolien de Jonge en Dennis de Jong: 8-13. Daarna stokte het toch weer en klein beetje bij KVA. Achilles stond goed te verdedigen en scoorde nog drie keer in de eerste helft. Bennie Hamersma schoot voor KVA raak en dat resulteerde in een 11-14 ruststand in het voordeel van KVA.

Na rust is het Dennis de Jong die namens KVA de score op 11-15 zet en daarmee dus goed uit de kleedkamers komt. Fabian Geveke zet met zijn eerste doelpunt van de wedstrijd de stand even later op 12-16 en vanaf dat moment weet Achilles dichterbij te komen. De 12-16 voorsprong wordt teruggebracht tot 15-16 en een paar minuten later staan de ploegen voor het eerst sinds de 0-0 weer gelijk: 18-18. Toch is het opnieuw Dennis de Jong die zijn grote klasse laat zien en zowel de 18-19 en 18-20 laat noteren zo’n 7 minuten voor tijd.

Wat er dan gebeurt is wat De Meervogels eerder dit seizoen ook tegen ons overkwam. Er wordt in deze laatste 7 minuten namelijk niet meer gescoord. De thuisploeg doet dat wel, en komt via 20-20 2 minuten voor tijd op een 21-20 voorsprong. KVA krijgt vervolgens nog enkele aanvallen om de gelijkmaker binnen te schieten maar faalt. In de slotseconden forceert KVA nog een strafworp in de hoop dat deze gemist wordt om zelf nog tot een mogelijke aanval te komen. Achilles benut deze strafworp en bepaald zo 6 seconden voor tijd de eindstand op 22-20.

Een zure nederlaag tegen de nog steeds ongeslagen koploper. Desondanks kunnen er een hoop positieve punten uit deze wedstrijd gehaald worden. Ondanks de uitslag was deze wedstrijd toch een revanche op de 33-14 nederlaag een week eerder op bezoek bij KVS. Komende zaterdag staat er voor KVA een zeer belangrijke wedstrijd voor de deur. In de eigen Nieuwe Bankrashal komt nummer laatst HKV/Ons Eibernest op bezoek. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om aan te haken bij de grote middenmoot. Deze wedstrijd begint om 19.20 uur en we zien u graag langs de lijn terug!