Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA toont karakter na vroege rode kaart en wint van SDO/Blijwerkt

KVA toont karakter na vroege rode kaart en wint van SDO/Blijwerkt

Na de vervelende 13-12 nederlaag van vorige week op bezoek bij VEO had KVA dit weekend iets recht te zetten. In ieder geval zou de doelpuntenproductie weer opgeschroefd dienen te worden want het altijd makkelijk scorende SDO/Blijwerkt kwam op bezoek in Amstelveen. Een ploeg die we misschien best wel goed kennen maar helemaal niet zo vaak tegen gespeeld hebben. Oud hoofdtrainer van KVA Marjan Teeuwen is er nu assistent trainer.

Beide ploegen begonnen ontketend aan de wedstrijd op een zonovergoten hoofdveld. Vrijwel iedere aanval werd beloond met een doelpunt en met name Yara van den Burgt aan KVA-zijde was in het begin ‘on fire’. Toch waren het de bezoekers uit Kamerik die maar door bleven scoren en al vrij snel uitliepen naar een 3-7 voorsprong. Na een vroege time-out herstelde KVA zich door tot op 6-7 te komen.

Helaas was het na 19 minuten spelen Bennie Hamersa die na een, volgens de arbiter, herhaaldelijke overtreding en het roepen van de woorden: “Ga toch heen!” tweemaal geel en dus rood voorgeschoteld kreeg. Wat volgde was verbijstering bij iedereen op en langs het veld. Zelfs SDO/Blijwerkt leek deze krankzinnige beslissing niet helemaal te begrijpen. Gelukkig mag je bij korfbal een speler met een rode kaart wel vervangen en dus werd Jonathan van der Horst uit KVA 2 binnen de lijnen gebracht.

KVA kreeg intussen iets meer vat op de schutters van SDO/Blijwerkt maar keek ook bij het rustsignaal nog tegen een achterstand aan: 10-12. Ook na de thee was het de ploeg in het oranje/groen die op voorsprong bleef staan. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft stond het immers 13-16 maar daarna volgde een grote ommekeer in de wedstrijd. KVA scoorde op haar beurt viermaal op rij en nam zo voor het eerst sinds de 1-0 weer de leiding in de wedstrijd: 17-16.

De bezoekers waren het intussen helemaal kwijt en KVA liet zien, net als vorig seizoen, dat het niet zomaar opgeeft in een wedstrijd. Het lukte de Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties formatie zelfs om de voorsprong uit te bouwen naar drie punten verschil en SDO/Blijwerkt toonde zich intussen verslagen. Zodoende won KVA met 23-20 en heeft het zich meer dan gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij rode lantaarndrager Oranje Wit in Dordrecht. Aanvang: 15.30 uur.