Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA stunt opnieuw door van SCO te winnen, maar concurrentie wint ook

KVA stunt opnieuw door van SCO te winnen, maar concurrentie wint ook

Na de knappe overwinning van vorige week op HKV/Ons Eibernest, lukte het KVA ook in speelronde 12 om te stunten tegen een hoger geplaatste ploeg. Het Friese SCO uit Oldeholtpade werd op een verdiende 18-15 nederlaag getrakteerd. Omdat concurrent Tweemaal Zes ook won van HKV/Ons Eibernest, komt KVA niet dichterbij. Maar twee wedstrijden voor het einde van de competitie is KVA nog altijd in leven. SCO ziet dankzij dit verlies de kleine kans op het kampioenschap als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Eerder dit seizoen verloor KVA nog met maar liefst 33-26 op bezoek bij SCO. Want toen opviel was de enorme fysieke kracht bij de heren en de schotvaardigheid bij de dames. SCO is dan ook een ploeg die zowel in de zaal als op het veld behoorlijk goed meedraait in de Hoofdklasse. Kortom, op papier een maatje te groot voor KVA. Maar goed, in Amstelveen spelen we nog altijd op een groot veld en dat is SCO misschien niet meer helemaal gewend.

De wedstrijd tegen SCO was eigenlijk op vele fronten vergelijkbaar met de wedstrijd van vorige week tegen HKV/Ons Eibernest. Allereerst moest er gewonnen worden om de laatste kans op handhaving in leven te houden. Daarnaast was het net als vorige week de tegenstander die in de loop van de eerste helft een kleine voorsprong pakte op KVA. Beide ploegen zochten met een 8-10 ruststand de kleedkamers op.

Niet eens zo’n hele gekke ruststand want KVA weet de eerste helft wel vaker dichtbij te blijven bij de grote ploegen uit deze poule. Tegen Wageningen en AW.DTV bijvoorbeeld, maar ook tegen Tweemaal Zes stond KVA zelfs gelijk of voor bij het rustsignaal. In de tweede helft lukte het KVA dan telkens niet om het niveau vanuit de eerste helft vast te houden waardoor het de wedstrijd verloor.

Maar net als vorige week tegen HKV/Ons Eibernest verliep dat nu anders. Onder aanvoering van een beresterke Bennie Hamersma werd het spel van SCO compleet lam gelegd. Hoewel KVA ook niet al te gemakkelijk te korf wist te vinden deed het dat in de twee helft wel beduidend beter dan de Friese ploeg. SCO legde er in de tweede 35 minuten nog maar 5 in het mandje terwijl KVA dat 10 keer deed. En zo won KVA verrassend genoeg voor de tweede keer op rij: 18-15.

Helaas won concurrent Tweemaal Zes ook dit speelweekend van HKV/Ons Eibernest, waardoor KVA ondanks de overwinning niet dichterbij plek zes is gekomen. KVA zal de laatste twee wedstrijden van dit seizoen (Nic. uit en Unitas thuis) moeten winnen, terwijl  concurrent Tweemaal Zes haar laatste twee wedstrijden zal moeten verliezen om te kunnen handhaven. Kortom, een vrij lastige opgave. Maar we leven nog en de ploeg zal er alles aan doen om de laatste twee wedstrijden het beste van zichzelf te laten zien!

thumbnail_IMG-20170513-WA0020