Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA stunt op bezoek bij HKV/Ons Eibernest en wint met 24-25

KVA stunt op bezoek bij HKV/Ons Eibernest en wint met 24-25

Op een zonnig kunstgrasveld aan de Steenwijklaan in Den Haag heeft KVA voor een daverende stunt gezorgd. Op bezoek bij de nummer drie op de ranglijst HKV/Ons Eibernest won KVA met één punt verschil: 24-25. En dat terwijl de ploeg van trainer Arno van der Vliet vrijwel de gehele wedstrijd op een achterstand stond. Zuiverheid in de afronding, sterk verdedigingswerk en enkele arbitrale meevallers in de slotfase van de wedstrijd zorgde ervoor dat KVA de wedstrijd alsnog winnend af kon sluiten.

Na de nederlaag van twee weken geleden tegen degradatie concurrent Tweemaal Zes leek KVA al zo goed al gedegradeerd. Maar na de overwinning afgelopen zaterdag op HKV/Ons Eibernest hangt KVA nog altijd aan een zijden draadje. Met nog drie wedstrijden te gaan staat de ploeg drie punten achter Tweemaal Zes, dat op een veilige zesde plaats staat. KVA is in ieder geval wel weer Unitas/Perspectief gepasseerd op de ranglijst en staat nu dus zevende.

Misschien lag het aan het feit dat KVA nu met wat minder druk aan de wedstrijd begon, maar KVA startte uitstekend, Met name Fabian Geveke schoot in de beginfase met scherp en zo kon KVA een kleine voorsprong nemen. De Hagenezen lieten zien goed korfbal te kunnen spelen. Twee lange zuiver schietende heren en beweeglijke dames maakte het KVA meer dan moeilijk. HKV/Ons Eibernest nam het initiatief over en ging met een kleine voorsprong de rust in.

Waar het vaak tijdens dit seizoen misgaat in de tweede helft, lukte het KVA nu steeds om aan te blijven haken bij de tegenstander. De thuisploeg bleef een groot gedeelte van de tweede helft op voorsprong staan, maar Bennie Hamersma zorgde minder dan tien minuten eindelijk voor de belangrijke gelijkmaker. KVA kreeg ineens vertrouwen en bij HKV/Ons Eibernest zakte het schotpercentage naar een dieptepunt. Drie minuten voor tijd kwam KVA zelfs met drie doelpunten voor te staan: 22-25.

De groen-gelen kwamen dankzij twee doelpunten in de laatste minuut nog akelig dichtbij de gelijkmaker, maar zover kwam het niet. De arbiter floot gelukkig op tijd af en zodoende behaalde KVA een mooie overwinning op vijandelijk grondgebied. De stand op de ranglijst is nog altijd niet rooskleurig voor KVA, maar de kans op handhaving blijft bestaan. Aanstaande zaterdag moet er dan wel weer een resultaat geboekt worden in de thuiswedstrijd tegen SCO uit Oldeholtpade. Maar als Excelsior van Feyenoord kan winnen, moet dan ook kunnen toch?

thumbnail_IMG_20170507_013304