Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA steviger op tweede plaats na winst in tumultueuze wedstrijd op bezoek bij Achilles

KVA steviger op tweede plaats na winst in tumultueuze wedstrijd op bezoek bij Achilles

Dankzij een 14-24 overwinning in de eerste wedstrijd na de korte ‘winterstop’ op bezoek bij Achilles heeft KVA de tweede plaats in de Overgangsklasse steviger in handen gekregen. In Sportcampus Zuiderpark waar eerder dit seizoen nog werd verloren van koploper Die Haghe was KVA ditmaal duidelijk veel doeltreffender dan de Haagse tegenstander. Bovendien lukte het KVA om het hoofd koel te houden, terwijl de thuisploeg maar drie gele kaarten getoond zag worden. 

Wedstrijden tegen Achilles staan de laatste seizoenen wel vaker bol van spanning. Vorig seizoen verloor KVA nog in de slotseconde van de wedstrijd wegens een dubieus gegeven strafworp en kreeg daarmee een behoorlijke knauw in de race om het kampioenschap. Ook deze keer was het weer een wedstrijd waar nog lang over nagepraat zal worden al heeft KVA er dankzij de ruime overwinning dit keer wel een ander gevoel bij.

De thuisploeg begon overigens ijzersterk aan de wedstrijd door binnen no-time op een 3-0 voorsprong te komen. Dylan van Sprang was vervolgens vanaf afstand trefzeker en daarmee werd de achtervolging op Achilles ingezet. Pas bij de 9-10 kwam KVA voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd en deze voorsprong werd zelfs nog uitgebreid naar 9-12 kort voor rust. Dat was tevens ook de eerste keer dat de vlam in de pan sloeg. Met nog 12 seconden te spelen ving Bart Mostard een bal af in de verdediging waarna zijn tegenstander vol op hem in sprong en met een gele kaart het veld mocht verlaten.

In de tweede helft lukte het KVA om het hoofd koel te houden terwijl Achilles zich behoorlijk liep te ergeren aan de arbitrage. Op de website van Achilles lezen overigens over 5 afgekeurde doelpunten aan Haagse zijde maar wanneer er voor een doelpunt al gefloten wordt voor een overtreding is er uiteraard geen sprake van een afgekeurd doelpunt. Sem Davelaar schoot direct na rust met zijn eerste schot KVA op een 10-14 voorsprong en KVA hield een marge van vijf doelpunten verschil vast tot een 13-18 tussenstand.

Daarna liep KVA zelfs uit naar een 13-23 tussenstand en was de wedstrijd al lang en breed gespeeld. Achilles ontving bovendien nog twee gele kaarten en speelde eigenlijk vooral tegen zichzelf en tegen de arbitrage. Een hectische wedstrijd werd uiteindelijk met 14-24 gewonnen door KVA en daarmee staat KVA nu iets steviger op de tweede plaats in de Overgangsklasse. Die Haghe blijft met vier punten voorsprong de ongeslagen koploper en lijkt hard op weg naar het kampioenschap. Aanstaande zaterdag reist de selectie af naar Delft om het aldaar op te nemen tegen Excelsior. KVA 2 speelt om 16.30 uur en KVA 1 komt om 18.00 uur in actie. Hopelijk tot dan!