Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA start het zaalseizoen met een thuisoverwinning op Excelsior

KVA start het zaalseizoen met een thuisoverwinning op Excelsior

Terwijl veel jeugdleden met hun lampionnetje snoep aan het ophalen waren lukte het KVA om de eerste wedstrijd van het zaalseizoen in winst om te zetten. Op een vloer die misschien wel van hout lijkt maar dat zeker niet is won KVA met 20-17 van Excelsior uit Delft. Een fijne start van de competitie voor de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert dat aanstaande zaterdag naar Amsterdam-West afreist voor de derby tegen ROHDA.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen beide hoofdmachten speelden beide reserveteams een geweldige wedstrijd tegen elkaar. Excelsior 2 nam daarin al snel een 0-6 voorsprong maar daarna knokte KVA 2 zich volledig terug in de wedstrijd. In de tweede helft kwam de jonge ploeg van trainer/coach Sabrina Kooijman nog een aantal keer op voorsprong maar moest het in de slotfase helaas toch toezien hoe de Delftenaren met 20-21 wisten te winnen. Daarbij kon Karen van der Doelen na een aantal weken blessureleed eindelijk weer haar eerste minuten maken.

Daarna dus de beurt aan beide hoofdmachten. Excelsior, dat afgelopen juni net aan promotie naar de Ereklasse misliep is een onbekende tegenstander voor KVA. Desondanks was bekend dat er behoorlijk fysieke kracht aanwezig was bij de ploeg uit Delft. Bovendien beschikt het met sterkhouders als Emiel de Kruijf (viel geblesseerd uit, sterkte!) en Wayne Stienstra (begon aan de kant en viel dus in) ook over de nodige ervaring op het hoogste niveau.

Hoewel de gasten nog wel op voorsprong kwamen was het daarna KVA dat namens Dylan van Sprang en benutte strafworp van Romée Robijns op een 2-1 voorsprong kwam. Met name oud SDO/Fiable-speler Jelmer Beijeman was een ware plaag voor de defensie van KVA. Zodoende werd halverwege de eerste helft Jonathan van der Horst al voor een aantal minuten ingebracht voor wat meer verdedigende zekerheid. Desondanks lukte het KVA om met een 10-9 voorsprong de rust in te gaan.

In de tweede helft was het vooral heel veel ‘stuivertje wisselen’. De gasten maakten gelijk waarna KVA weer op voorsprong wist te komen. Met Bart Mostard heersend in de rebound en aangegeven door Yara van den Burgt en Milena van Drongelen lukte het Dylan van Sprang om zich te onderscheiden in deze wedstrijd. Bij een 15-14 tussenstand schoot hij KVA met nog 7 minuten te spelen voor het eerst sinds lange tijd weer op 2 doelpunten verschil: 16-14. Niet veel later schoot Lieke den Hartog KVA op 19-16 en leek de overwinning zo goed als binnen te zijn.

Ondanks dat KVA in de slotfase moeite had om lange aanvallen op te zetten lukte het de bezoekers ook niet meer om het gat te dichten. Beide ploegen scoorden nog eenmaal en zo won KVA zoals gezegd met 20-17 de eerste wedstrijd van dit zaalseizoen. Een mooi begin in een loodzware poule waar elk punt meetelt. Aanstaande zaterdag gaat de selectie op bezoek bij ROHDA (15.45 en 17.15) en we hopen uiteraard op veel publiek vanuit Amstelveen. Tot dan!