Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA speelt vanaf volgend seizoen met alle teams op de zaterdag

KVA speelt vanaf volgend seizoen met alle teams op de zaterdag

Zoals iedereen bij KVA waarschijnlijk wel weet is er al jaren discussie over de speeldag. Moeten we op zondag blijven of gaan we toch op zaterdag spelen met de senioren. Dit komt voort uit de trend dat steeds meer verenigingen op zaterdag gaan spelen. Omdat de Bond de zaterdag als voorkeursdag heeft moet je als zondagsvereniging soms ook op zaterdag spelen. Aan de hand van die discussies is de TC vanaf vorig seizoen bezig geweest met het onderzoeken van de beste speeldag voor KVA.

Vorig jaar is er begonnen met de overgang van de selectie naar de zaterdag. Dit kon toen alleen nog op het veld gerealiseerd worden. Dit jaar zijn wij verder gegaan met de overgang van de selectie naar de zaterdag en toen is er meteen gekeken naar de rest van de vereniging. Allereerst is er aan het begin van dit seizoen samen met het bestuur gesproken met het Sportbedrijf. De bedoeling hiervan was om te onderzoeken of het qua zaalhuur ├╝berhaupt mogelijk is om alle wedstrijden op zaterdag te plannen.

Dit bleek mogelijk te zijn, waardoor kon worden onderzocht of alle leden achter een speeldagwisseling staan. Alle teams hebben een evaluatie gehad en hieruit bleek al snel dat de overgrote meerderheid liever op zaterdag dan op zondag speelt. Samen met de resultaten van een poll die wij via het internet hebben verspreid was het duidelijk: de KVA-leden willen naar de zaterdag.

Nu is dan ook het moment om aan te kondigen dat dit ook echt gaat gebeuren. Alle teams van KVA zullen vanaf volgend seizoen op de zaterdag gaan spelen. Wel blijven bijna alle teams op dinsdag en vrijdag trainen in verband met de zaalhuur. Alleen de selectie zal van trainingsdag wisselen en op dinsdag en donderdag gaan trainen. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kunnen deze altijd gesteld worden aan een van de TC-leden. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om een mail te sturen naar stckva@gmail.com.