Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA speelt niet groots, scoort wel 26 keer en wint op bezoek bij Victum

KVA speelt niet groots, scoort wel 26 keer en wint op bezoek bij Victum

KVA heeft de laatste competitiewedstrijd voor de korte winterstop (kerstvakantie) afgesloten met een 23-26 overwinning op Victum. Daarmee behoudt de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie de aansluiting met koploper Sporting Delta en heeft het nu 6 punten uit 4 wedstrijden. Op 14 januari wordt de competitie pas weer hervat. Dan neemt KVA het in de Nieuwe Bankras op tegen het vooralsnog sterk spelende ZKV uit Zaandam.

Op de laatste speeldag van 2022 bracht de selectie van KVA eerst een bezoekje aan Gorinchem. Daar had KVA 2 geen enkele moeite met GKV/Enomics 3: 11-26 overwinning. Daarna vertrokken spelers en staf richting Utrecht om het in Houten op te neme tegen promovendus Victum. Een onbekende ploeg voor KVA maar wel eentje, die op een flinke zeperd tegen ZKV na, tot nu toe aardig presteert in de Overgangsklasse met o.a. een overwinning op KOAG en een gelijkspel tegen Achilles.

Victum is een vrij grote club dat het qua accommodatie goed voor elkaar heeft. Een flink aantal kunstgrasvelden én een sporthal direct grenzend aan de eigen kantine.  Deze hing overigens vol met paarse (de clubkleuren) spandoeken en was daarom mooi aangekleed. Uniek was ook de kleine maar fanatieke jonge supportersgroep die o.a. met een elektrische gitaar de sfeer probeerden erin te krijgen. Ook vanuit Amstelveen waren er aardig wat supporters afgereisd naar Houten om KVA aan het werk te zien.

Zij zagen hoe KVA al gauw op voorsprong wist te komen maar dat het desondanks niet altijd even soepel liep aanvallend gezien. Veel schotklokoverschrijdingen door goed verdedigend werk van de thuisclub en wat minder rebound overwicht dan normaal gesproken. KVA had daarentegen de verdediging ook goed op orde en wist met fel voorverdedigen heel wat ballen te onderscheppen. Dit resulteerde in een 8-13 voorsprong bij rust, mede dankzij een doelpunt in de allerlaatste seconde van de eerste helft van Enza Bulterman.

Telkens wanneer KVA het verschil in de tweede helft op vier doelpunten verschil wist te brengen was het de thuisclub die in de eerstvolgende aanval het verschil weer naar drie wist te schieten. Daarentegen was het vervolgens weer KVA dat al gauw reageerde met een doelpunt en Victum zodoende niet dichterbij liet komen. De doelpunten vielen elkaar in rap tempo op en waar de thuisclub het nooit echt spannend kon maken daar was het KVA dat nooit echt weg wist te lopen van de tegenstander.

Zonder zelf echt goed te spelen won KVA uiteindelijk met 23-26 van Victum en gaat het als de gedeeld nummer twee op de ranglijst de korte winterstop in. Koploper Sporting Delta maakte thuis geen fout tegen laagvlieger Achilles en ZKV won thuis van KOAG waardoor de Zaandammers voorlopig ook op een tweede plaats staan. ROHDA en BEP kwamen dit weekend niet in actie en halen dit duel op zaterdag 7 januari in.