Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA speelt niet groots maar wint wel van promovendus ONDO

KVA speelt niet groots maar wint wel van promovendus ONDO

Dankzij een 24-21 overwinning op ONDO uit Sint Laurens Zeeland) is KVA goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Overgangsklasse. Ten opzichte van het vorige succesvolle veldseizoen kent de ploeg weinig wisselingen. Ook hoofdtrainer Michael Hendriks staat dit seizoen weer aan het roer in Amstelveen. Sem Davelaar daarentegen heeft de plek ingenomen van de lager spelende Dylan van Sprang en Yara van den Burgt heeft zich eveneens in de basis acht weten te knokken. Beide spelers speelden vorig seizoen nog in KVA A1.

Vooraf was er eigenlijk niet zoveel bekend over de tegenstander van vandaag. De ploeg uit Zeeland is nieuw in de Overgangsklasse en wist de afgelopen zes seizoenen maar liefst drie keer promotie af te dwingen op het veld. Onder toeziend oog van opvallend weinig toeschouwers (waar lag dat aan?) kwam KVA als eerste op voorsprong maar namen de bezoekers vervolgens de leiding. ONDO is een ploeg met veel lengte bij de heren en ook fysieke kracht bij de dames. Het verrassende aanvalsspel van de Zeeuwen om de korf bracht KVA aanvankelijk in de problemen.

Maar nadat KVA een korte periode tegen een achterstand aan keek wist de ploeg deze langzaam weer om te buigen in een voorsprong. Intussen had KVA ook iets meer grip op de goede aanvallen van ONDO en zodoende wist men met een voorsprong de rust te bereiken.

Na rust leek KVA makkelijk weg te kunnen lopen van de opponent maar steeds als de voorsprong ronde vier doelpunten verschil was liet ONDO weer van zich horen. Zo nu en dan zelfs tot één doelpunt verschil maar dan was er telkens weer de individuele kwaliteit bij KVA die het verschil maakte. Met name de mannen Dennis de Jong, Bennie Hamersma en Sem Davelaar en aan de dameskant Lieke den Hartog wisten er aardig wat te scoren. Ook debutant Yara van den Burgt luisterde haar debuut op met twee doelpunten.

Hoe erg ONDO het de tweede helft ook nog probeerde, KVA voelde zich nimmer echt bedreigd. De 24-21 eindstand is daarom ook een goede weerspiegeling van het veldspel en daarmee zijn de eerste twee punten gelijk een feit. Je kan ze immers maar beter gelijk in de tas hebben. Volgende week zaterdag gaat de selectie op bezoek bij VEO. KVA 2 speelt om 14.00 uur en KVA 1 komt om 15.30 uur in actie in Voorburg.