Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA speelt gelijk tegen AKC, maar loopt punt weg van ZKV

KVA speelt gelijk tegen AKC, maar loopt punt weg van ZKV

Op een ontzettend warm kunstgrasveld heeft KVA zondagmiddag 8 mei met 16-16 gelijk gespeeld tegen AKC. Omdat nummer twee ZKV verrassend onderuit ging bij nummer laatst Rigtersbleek, loopt KVA hiermee een punt uit op de ploeg uit Zaandam. Met nog twee competitiewedstrijden te gaan staat KVA op een eerste plaats met twee punten voorsprong op ZKV.

Hoe je het ook wend of keert, KVA was niet de ploeg die ze normaal waren in de eerste helft. De aanvallen wilden gewoon niet lukken en verdedigend zat het niet helemaal in orde. Er werden weinig overtredingen gemaakt, waardoor AKC van de dertien doelpunten bijna alleen velddoelpunten wist te maken. Na het fluitsignaal voor de rust was de stand dan ook 7-13.

Na de korte verkoeling in de rust was het KVA dat enorm sterk terugkwam. In ongeveer een kwartier tijd wist KVA het van een 7-13 achterstand een 13-13 gelijke stand te maken. Mede dankzij doelpunten van Dennis de Jong, Patrick de Jong en Fabian Geveke. In de hele wedstrijd hadden de heren van KVA de doelpuntenproductie voor het grootste deel op zich genomen.

Na deze strijd ging het gelijk op tussen beide partijen. KVA was duidelijk goed de rust uitgekomen, AKC volledig teruggevallen. Beide ploegen maken nog 3 doelpunten, waarna er een doelpuntloze periode was van 12 minuten. Deze minuten waren ook de laatste minuten van de wedstrijd. De punten zijn verdeeld, KVA loopt uit en kan nog steeds toekijken naar het kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse.