Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA speelt gelijk in Kamerik en heeft nu evenveel punten als koploper Spirit

KVA speelt gelijk in Kamerik en heeft nu evenveel punten als koploper Spirit

KVA heeft het eerste deel van het veldseizoen afgesloten met een 18-18 gelijkspel tegen SDO/Fiable. Op het sfeervolle complex in het Utrechtse dorp Kamerik stond KVA bij rust nog met 12-8 achter maar rechtte het in de tweede helft knap haar rug. In de slotfase hadden beide ploegen nog kansen op een overwinning maar viel de bal niet meer door het mandje. Omdat koploper Spirit thuis verloor van ROHDA komt KVA nu in punten op gelijke hoogte met de ploeg uit Voorthuizen. Alleen het onderling verschil is nog in het voordeel van Spirit.

Omdat ook KVA 3 en KVA 2 in Kamerik speelden en de meeste andere teams vrij waren dit weekend was er lekker veel publiek uit Amstelveen aanwezig bij SDO/Fiable. Zij zagen hoe KVA, in tegenstelling tot vrijwel alle andere wedstrijden al gauw op een 2-0 achterstand komt. Milena van Drongelen scoort vervolgens van afstand de eerste Amstelveense treffer maar de thuisploeg is duidelijk beter gestart ditmaal. SDO/Fiable is gebrand op een overwinning. Niet alleen om de eerdere nederlaag in Amstelveen weg te poetsen maar ook om aan te blijven haken bij de bovenste twee plekken in de poule.

De Kamerikers zetten verdedigend veel druk en komen met 6-3, 9-5 en kort voort rust met 11-8 voor te staan. En waar het KVA niet lukt om de 11-9 binnen te schieten maakt SDO/Fiable in de slotfase van de eerste helft de 12-8. Daarmee had de thuisploeg er in één helft al meer gescoord dan in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Begin september werd het toen 12-10 voor KVA.  Na rust is het KVA dat het beste uit de startblokken komt. Lieke den Hartog is bepalend door binnen één minuut twee vrije ballen te benutten en KVA op 12-10 te zetten.

Spelers, staf, reserves en publiek geloven er direct weer in en als niet veel later Milena van Drongelen ook nog de 12-11 binnen kegelt is Alwin Smit, de coach van SDO/Fiable genoodzaakt om direct een time-out aan te vragen. Met het gewenste effect, want enkele minuten later scoort SDO/Fiable droogjes vanaf de achterlijn de 13-11. KVA moet dus in de achtervolging blijven en doet dat naar behoren. Het is uiteindelijk Yoni Bulterman die 12 minuten voor tijd van afstand de 14-14 binnenschiet waarna het geloof in een goede uitslag weer helemaal terug is.

Maar wie dacht dat KVA vanaf nu ‘erop en erover’ ging had het mis. SDO/Fiable blijkt een uiterst taaie ploeg te zijn die lastig van de wijs te brengen is. De thuisclub komt namelijk al gauw weer met 16-14 voor te staan waarna Sem Davelaar en andermaal Milena van Drongelen de stand weer gelijk trekken: 16-16. Met nog 6 minuten te gaan begint ook het thuispubliek steeds meer van zich te laten horen maar is het KVA dat dankzij Enza Bulterman voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komt: 16-17. Een kleine miscommunicatie onder de korf zorgt vervolgens voor de 17-17 waarna een zeer spannende slotfase ontstaat.

Daarin lijkt KVA het koelbloedigst te zijn. Het is Sem Davelaar die vanaf de zijlijn de 17-18 laat noteren en KVA mogelijk naar de overwinning schiet. Toch is het SDO/Fiable dat niet veel later alweer de 18-18 raak schiet. Zowel KVA als SDO/Fiable persen er in deze slotfase nog één hele lange aanval uit maar komen daarin beide niet meer tot scoren en eindigen de wedstrijd met een 18-18 gelijkspel. Gezien het scoreverloop misschien wel een gewonnen punt maar verdiend is ‘ie zeker. Door het gelijke spel in Kamerik behoudt KVA een voorsprong van 3 punten op SDO/Fiable en loopt het in op koploper Spirit met wie het nu in punten gelijk staat.

Door het negatieve onderlinge verschil met Spirit is KVA dus nét geen ‘herbstmeister’ maar kan het terugkijken op een positief eerste gedeelde van het veldseizoen. Vanaf april wordt het tweede deel van de veldcompetitie afgewerkt en gaan we zien hoever KVA het kan schoppen in deze poule. Voor nu even een weekje rust waarna de selectie weer binnen gaat trainen. Na oefenwedstrijden in de Nieuwe Bankras op 12 en 19 november begint KVA het zaalseizoen op zaterdag 26 november met een thuiswedstrijd tegen ROHDA.