Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA speelt een stuk beter maar vergeet te winnen van koploper HKC

KVA speelt een stuk beter maar vergeet te winnen van koploper HKC

De laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar heeft KVA andermaal geen punten opgeleverd. In de thuiswedstrijd tegen HKC uit Hardinxveld Giessendam ging de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises en Taxaties gesponsorde formatie met 25-27 onderuit. In een spannende slotfase waren het beide ploegen die af en toe op voorsprong kwamen, maar waren het de gasten die uiteindelijk over de langste adem bleken te beschikken. Voor KVA begint er nu een rustpauze van drie weken waarna op zaterdag 12 januari de competitiewedstrijd wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen De Meeuwen.

Na de prachtige comeback van KVA 2 tegen HKC 2 was het de beurt aan de beide hoofdmachten om te trachten twee punten bij te schrijven. Voor KVA zou dat een kleine stunt zijn omdat het na drie wedstrijden nog altijd nul punten had, terwijl HKC de twee punten goed kon gebruiken in de strijd om het kampioenschap en de daarbij horende promotie naar de Hoofdklasse.

Na de twee vorige nederlagen tegen Wit Blauw en DOS Kampen kon geconcludeerd worden dat KVA niet haar beste spel had laten zien. Alleen de eerste helft tegen DOS Westbroek tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit zaalseizoen was van een goed niveau. En dus werd het tijd voor KVA om te laten zien dat het wel degelijk in deze klasse thuishoort en al helemaal niet op een een na laatste plaats hoort te staan.

Tegen het bezoekende HKC, dat op papier misschien wel de sterkste ploeg uit de poule is, zou dat echter geen gemakkelijke opgave zijn. Desondanks was het toch KVA dat eindelijk weer eens furieus uit de startblokken schoot en zodoende met 4-1 voor kwam te staan. KVA had in deze fase het beste van het spel en kon de voorsprong een lange tijd vasthouden. Bij een tussenstand van 9-6 stond KVA nog altijd met drie doelpunten verschil voor. Dat leidde er bij de uitploeg al voor dat er vroeg gewisseld werd.

En wellicht was het wel aan deze wissel te danken dat HKC in de slotfase van de eerste helft meer grip leek te krijgen op KVA. Het lukte de ploeg uit Boven Hardinxveld dan ook om de 9-6 achterstand om te buigen tot een 9-10 voorsprong bij het rustsignaal. Na rust was het opnieuw de ploeg in de witte shirts die wist te scoren, maar KVA kon aanhaken. Op deze manier ontstond er een spannende tweede helft, waarbij beide ploegen een voorsprong wisten te pakken.

Met name Dennis de Jong en zijn directe tegenstander Eliza Roest zorgden in de slotfase voor vele doelpunten. Telkens wanneer KVA de gelijkmaker noteerde of zelfs op voorsprong kwam waren het de gasten die gelijk weer een tegengoal wisten te produceren. Helaas zat er voor KVA ook deze keer geen overwinning of zelfs maar een gelijkspel in. HKC bleef over de langste adem te beschikken en schoot na de 25-25 tussenstand nog tweemaal raak om de eindstand op 25-27 te bepalen.

Voor KVA betekent dat het na vier wedstrijden nog altijd op nul punten staat. Echter, deze wedstrijd zal wel het gevoel moeten geven dat KVA in deze poule van elke ploeg kan winnen, mits er als team gewerkt en gestreden wordt. Op zaterdag 12 januari hervat KVA de competitie met een thuiswedstrijd tegen De Meeuwen. De wedstrijd begint om 16.00 uur en KVA zal er alles aan doen om de eerste twee punten van dit zaalseizoen bij te kunnen schrijven. Tot dan!