Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA speelt beter dan vorige week maar verliest uiteindelijk met 22-7 in Koog aan de Zaan

KVA speelt beter dan vorige week maar verliest uiteindelijk met 22-7 in Koog aan de Zaan

Ook in de derde wedstrijd van dit Ereklasse-seizoen is KVA flink onderuit gegaan. Op bezoek bij KZ/Keukensale.com in Koog aan de Zaan werd het 22-7 voor de thuisploeg maar kwam KVA een stuk beter voor de dag dan de afgelopen twee wedstrijden. De 9-3 ruststand toonde misschien aan dat beide ploegen het vizier nog niet helemaal op scherp hadden maar liet ook zien hoe lastig het KVA zo nu en dan had om tot goede aanvallen te komen. Dit ging in de tweede helft beter, al was de thuisploeg natuurlijk veel te sterk. Zeker gezien de de eindsprint die vanaf een 16-7 tussenstand nog even werd ingezet.

Even daarvoor lukte het KVA 2 overigens om de reserves van KZ/Keukensale.com het behoorlijk lastig te maken. Waar het in de tweede helft nog lange tijd gelijk op (7-7 en 12-11) ging was de thuisploeg in de slotfase toch met meest zuiver van de twee (17-13 eindstand). Het toon maar weer aan dat het team van trainer/coach Sabrina Kooijman goed op weg is maar op dit moment nog net tekort komt om de topploegen uit de Reserve Ereklasse te verslaan.

Toen de poule-indeling voor de Ereklasse medio juli bekend werd viel uiteraard eerst de naam van KZ/Keukensale.com op. Een absolute grootmacht in het Nederlandse korfbal dat in het verleden meermaals Nederlands kampioen werd. Destijds nog in de oude maar sfeervolle sporthal De Sprong en tegenwoordig gehuisvest op een hypermodern sportcomplex met kunstgrasvelden grenzend aan de eigen topsporthal. Uiteraard was het voor Bas van der Bijl (oud-speler KZ/Keukensale.com) extra pijnlijk om deze wedstrijd te missen. Hij had zich graag in het veld laten gelden in plaats van aan de kant in de rol van coach.

Lukas van Leeuwen heeft inmiddels zijn plekje in de hoofmacht veroverd ten faveure van Laurens de Groot en dat maakt het aantal ‘echte’ KVA-ers in de hoofdmacht alleen maar groter. Die groep had het deze wedstrijd uiteraard bijzonder lastig. De thuisploeg speelt met een groot aantal topspelers en deze kwamen deze middag ook allen in het veld. Het kracht- en lengteverschil was duidelijk te zien vanaf de zijkant maar toch speelde KVA een behoorlijke pot. De duels tussen Bart Mostard en Onno Bakker onder de korf waren bovendien op het scherpst van de snede.

Toch blijft deze wedstrijd voor KZ/Keukensale.com niets meer dan een oefenwedstrijd verpakt als competitiewedstrijd. Zoals gezegd had KVA het af en toe behoorlijk lastig met de lange armen van de tegenstander. Toch lukte het KVA om de tegenstander verdedigend aardig onder controle te houden met slechts 9 tegentreffers voor rust. Echter was dat een weekje eerder in de thuiswedstrijd tegen Fiks ook het geval en toen was de tweede helft van een stuk lager niveau. En hoewel de einduitslag van uiteindelijk 22-7 het misschien niet direct laat denken speelde KVA deze keer wél een degelijke tweede helft.

KZ/Keukensale.com scoorde er weliswaar niet zoveel als een week eerder tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen maar won uiteraard meer dan verdiend. De ploeg heeft minstens 10 topspelers in de gelederen die het bovendien naar hartenlust door kan wisselen. Daar is KVA niet tegen opgewassen helaas. Desondanks heeft de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert toch aardig partij geboden en kan het deze lijn hopelijk in de laatste drie veldwedstrijden doorzetten. Aanstaande zaterdag komen Yoni en Enza Bulterman met Dalto/Klaverblad Verzekeringen namelijk alweer op bezoek in Amstelveen. Aaanvang 14.30 uur en 16.00 uur