Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA snoept puntje af van koploper Achilles en speelt zichzelf daarmee veilig

KVA snoept puntje af van koploper Achilles en speelt zichzelf daarmee veilig

Dankzij een 28-28 gelijkspel tegen koploper Achilles is KVA er in geslaagd om zich te handhaven in de Overgangsklasse. Twee wedstrijden voor het einde van de competitie is KVA niet meer in te halen door de concurrentie en kan het helaas ook geen kampioen meer worden. Achilles moet dankzij dit gelijke spel de koppositie afstaan aan De Meervogels en spelen volgende week nog tegen elkaar. Ook KVA 2 handhaafde zich dit weekend door met 23-18 te winnen van Achilles 2. Al met al dus een goed weekend voor de KVA selectie.

In de Overgangsklasse C zijn deze week de eerste beslissingen gevallen. ZKV is zeker van degradatie, Achilles, De Meervogels en KVS/Maritiem gaan strijden om het kampioenschap en KVA is nu al zeker van nog een seizoen in de Overgangsklasse volgend jaar. Om dat te bewerkstelligen had de ploeg van trainer Arno van der Vliet minimaal een puntje nodig tegen koploper Achilles uit Den Haag. De ploeg waar eerder dit seizoen met 22-20 van werd verloren.

Dat Achilles overigens zo hoog genoteerd staat op de ranglijst mag een knappe prestatie genoemd worden. Alleen al als je kijkt naar het doelsaldo van +2 kan je concluderen dat het echt geen wereldploeg is. Maar wat is het dan wel? Een stukje Haagse bluf, strijdlust en een coach die van geen opgeven weet langs de zijlijn. Tegen KVA mistte de ploeg smaakmaker Bastiaan Overwater. Er lagen dus zeker kansen voor KVA tegen een ietwat gehandhaafd Achilles.

De KVA selectie was echter ook flink uitgedund dit weekend. Maar liefst vijf zieken en Paulien Kusters die net terugkwam van haar vakantie zorgde ervoor dat Patrick de Jong in de basis begon voor de afwezige Bennie Hamersma. Tamara Schekermans begon zoals wel vaker dit seizoen in de basis voor Paulien Kusters. Deze zat overigens wel reserve en viel later nog in!

In een opnieuw vrij lege sporthal was het Jeffrey de Deijn die uit de eerste aanval direct de 1-0 binnen knalde. KVA had duidelijk het initiatief in het begin van de wedstrijd en daarmee leek het verdacht veel op de uitwedstrijd. De voorsprong van 1 doelpunt verschil bleef staan tot en met 10-9, waarna KVA bij 11-9 voor het eerst met twee doelpunten verschil voor kwam te staan. Achilles komt vervolgens terug tot 12-11, waarna KVA kan uitlopen naar een 15-11 voorsprong enkele minuten voor rust.

Helaas lukte het de hoofdmacht niet om deze voorsprong vast te houden want met een 15-13 tussenstand brak het rustsignaal aan. En in die tweede helft waren het nu de bezoekers die het beste van het spel hadden. KVA kwam nog wel met 17-15 voor te staan maar keek even later alweer tegen een 17-19 achterstand aan. Achilles had KVA in haar greep en kwam zelfs met drie doelpunten verschil voor te staan: 19-22.

Maar zoals zo vaak dit seizoen rechtte KVA haar rug en vocht zich terug in de wedstrijd. Bij een tussenstand van 23-23 stonden beide ploegen weer keurig gelijk. In de resterende tien minuten van de wedstrijd ontspon zich schitterend slotstuk. Via 25-24 en 26-25 kwam KVA nog tweemaal op voorsprong te staan vier minuten voor tijd. Daarna was het met 26-27 en 27-28 tot tweemaal toe dat Achilles weer dichtbij een overwinning leek. De 28-28 een minuut voor tijd zorgde voor een puntendeling in Amstelveen. Een uitslag waar beide ploegen wel mee kunnen leven.

Achilles heeft immers alles nog in eigen hand en is bij twee overwinningen kampioen. KVA is dankzij dit ene puntje zeker van handhaving in de Overgangsklasse en speelt de laatste twee wedstrijden tegen HKV/Ons Eibernest en (uit) ZKV (thuis).