Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA sluit het jaar 2023 op karakter af met een thuisoverwinning op Pernix

KVA sluit het jaar 2023 op karakter af met een thuisoverwinning op Pernix

Makkelijk ging het zeker niet maar dankzij een 28-24 thuisoverwinning op Pernix heeft KVA het kalenderjaar 2023 prima afgesloten. Waar dat vorige week in de uitwedstrijd tegen Vitesse als Barendrecht vrij soepel verliep daar moest er nu voor ieder punt hard geknokt worden. De bezoekers uit Leiden stonden bij rust nog twee doelpunten verschil voor maar die achterstand werd in de tweede helft dus keurig weggewerkt. 

Helaas blijken de thuiswedstrijden voorafgaand aan het KVA Kerstdiner erg slecht voor de opkomst van het publiek. Het is in tijden niet zo rustig geweest tijdens een thuiswedstrijd in de Nieuwe Bankras. En wanneer een groot deel van de teams op hetzelfde ogenblik een uitwedstrijd moet spelen helpt dat natuurlijk ook niet mee. De mensen die er wél waren kregen een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld met meer dan 50 doelpunten.

Het Leidse Pernix, de club waar onze hoofdtrainer Elmer Coevert in het recente verleden nog werkzaam was, was de tegenstander. In de voorbereiding op het veldseizoen werd er nog tegen deze ploeg geoefend en dat waren direct de laatste minuten van de inmiddels van een kruisband operatie herstellende Bas van der Bijl. KVA is na de zeperd tegen ROHDA bezig aan een goede serie met overwinningen op KVZ’23 en Vitesse terwijl Pernix juist de laatste twee wedstrijden verloren had. In een poule waar Die Haghe naar alle waarschijnlijkheid kampioen zal worden is het noodzaak om zo snel mogelijk afstand te doen van de onderste twee plaatsen.

Net zoals in de afgelopen twee wedstrijden ging de eerste helft tussen KVA en de tegenstander gelijk op. KVA stond een groot gedeelte van de eerste helft op voorsprong maar moest in de slotfase toezien hoe de gasten een 12-10 achterstand om wisten te buigen in een 12-14 voorsprong. In de rust werden de ziekige Dylan van Sprang én Lukas van Leeuwen naar de kant gehaald en vervangen door ‘good old’ Fabian Geveke en de jonge Laurens de Groot.

Met deze twee verse krachten in het veld wist KVA in de tweede helft direct langszij te komen maar daarna was het tot aan de 20-20 steeds stuivertje wisselen. Via drie doelpunten van achtereenvolgens Sem Davelaar, Fabian Geveke en Lieke den Hartog lukte het KVA zo’n tien minuten voor tijd ineens om een gat van drie doelpunten verschil te maken: 23-20. Toen Yara van den Burgt niet veel later het verschil op vier doelpunten schoot: 25-21 leek de wedstrijd wel beslist te zijn. Pernix kwam nog eenmaal terug tot 26-24 maar het slotakkoord was voor KVA met de laatste twee doelpunten van de wedstrijd.

Dankzij deze derde overwinning op rij staat gaat KVA de korte winterstop in met een gedeelde tweede plaats op de ranglijst. Die deelt men met het Haagse Achilles dat op zaterdag 13 januari de eerstvolgende tegenstander zal zijn in het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.