KVA sleept punt uit het vuur na hectische slotfase in Leiden

Dankzij een raak afstandsschot van Milena van Drongelen 14 seconden voor tijd lukte het KVA om gelijk te spelen op bezoek bij Pernix in Leiden. In de sfeervolle sporthal De Zijl werd het uiteindelijk 24-24 en eigenlijk doet KVA zichzelf hiermee tekort. Tien minuten voor tijd stond de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert immers nog met 14-19 voor. Maar het tegen degradatie vechtende Pernix kreeg in de slotfase van de wedstrijd weer geloof in zichzelf en schoot de ene bal na de andere bal raak. KVA kwam hierdoor zelfs met 24-23 achter te staan maar kon dat zoals gezegd nog net op tijd repareren.

Waar KVA al enige weken is uitgespeeld in de competitie daar vechten de Leidenaren juist al weken om rechtstreekse degradatie uit de Overgangsklasse te ontlopen. De spanning zal dus wel hoog geweest zijn bij de ploeg waar Elmer Coevert als eindverantwoordelijke enkele seizoenen geleden grote successen mee behaalde. Met het oog op de wedstrijd ROHDA – Pernix op de laatste speeldag van deze competitie had men minimaal een gelijkspel nodig om zichzelf volgende week eventueel veilig te kunnen spelen.

Lange tijd zag het er overigens niet naar uit dat de thuisploeg kans had op een resultaat. Hoewel bij KVA echt niet iedereen direct op schot was, was men wel de betere ploeg. Na de 5-5 was het Lieke den Hartog die met twee rake afstandsschoten op rij KVA voor het eerst op twee doelpunten verschil schoot waarna KVA stukje bij beetje verder wist uit te lopen. Na een 7-10 ruststand werd het verschil halverwege de tweede helft zelfs vijf doelpunten: 14-19 voorsprong voor KVA.

Hoewel Pernix terugkwam tot vier doelpunten verschil: 16-20 was er eigenlijk nog geen vuiltje aan de lucht. KVA bracht wat wissels in en dat zorgde ervoor dat Pernix net iets meer speelruimte kreeg en via een 19-21 tussenstand ook het fanatieke publiek achter zich kreeg. KVA was duidelijk even van slag en bij de Leidenaren leek iedere aanval ineens omgezet te kunnen worden in een doelpunt. Via 20-22 werd het 22-22 en bij 23-22 had Pernix voor het eerst sinds de 1-0 weer de voorsprong in de wedstrijd te pakken.

Omdat intussen al bekend was dat ROHDA enigszins verrassend had gewonnen op bezoek bij Achilles wist Pernix dat het nu al helemaal minimaal een gelijkspel nodig had om de kans op lijfsbehoud te behouden. Even leek het zelfs een overwinning te worden voor de thuisploeg want met net iets meer dan 1 minuut te spelen schoot het de 24-23 binnen. Zoals gezegd was het uiteindelijk toch nog Milena van Drongelen die in de absolute slotfase haar hoofd koel kon houden toen ze op een meter of  6 naast de paal vrijgelaten werd en de 24-24 binnen knalde. In de resterende 14 seconden kreeg Pernix nog één goede kans achter de korf om alsnog de overwinning binnen te slepen maar die kans werd gemist.

Aanstaande zaterdag wacht alweer de laatste speelronde van deze zaalcompetitie. KVA ontvangt in eigen hal Achilles uit Den Haag. Voor beide ploegen staat niets meer op het spel al zullen de Hagenezen zich graag willen revancheren voor de nederlaag eerder dit seizoen tegen KVA. Bij winst op Achilles eindigt KVA op een knappe tweede plaats in de poule. Onderin is het nog wel spannend. ROHDA en Pernix zullen in een onderlinge wedstrijd (knap gedaan van de comeptitieplanner) uitmaken wie zich handhaaft in de Overgangsklasse. ROHDA staat met 9 punten boven Pernix dat 7 punten heeft maar de eerste onderlinge confrontatie werd met 21-14 gewonnen door Pernix. ROHDA heeft dus aan een gelijkspel genoeg om zich te handhaven terwijl Pernix móet winnen. Leuk potje dus!