Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA selectie gaat onderuit tijdens doordeweekse competitiewedstrijden in Den Haag

KVA selectie gaat onderuit tijdens doordeweekse competitiewedstrijden in Den Haag

Woensdagavond 13 september togen KVA 2 en KVA 1 af naar Den Haag om het aldaar op te nemen tegen de selectie van Die Haghe. Hoewel er van te voren ontzettend veel wind was voorspelt viel dat reuze mee op het moment dat de wedstrijd van KVA 2 begon.  Na de gewonnen wedstrijden van afgelopen weekend tegen de selectie van DOS Kampen hoopte KVA deze goede lijn voort te zetten.

Helaas ging het in beide wedstrijden mis. KVA 2 speelde een uitermate zwakke wedstrijd tegen een veel scherper Die Haghe 2. Een snelle 4-0 achterstand kwam de ploeg van trainer Peter Jonker niet meer te boven, waarna het uiteindelijk terecht met 21-16 verloor.

KVA 1 startte duidelijk beter aan de wedstrijd. Hoewel Jeroen Preuninger aan Haagse zijde ontzettend scherp schoot. Maar ook hier bleek de thuisploeg sterker te zijn dan KVA. Waar het bij KVA 2 nog droog bleef, begon het tijdens de hoofdwedstrijd van de avond ook nog eens ontzettend hard te regenen wat het spel aan beide zijdes niet ten goede kwam. KVA 1 verloor uiteindelijk met 19-14 en droop zo letterlijk en figuurlijk van het veld af.

Twee pijnlijke nederlagen voor de selectie van KVA. Die één voordeel hebben en dat is dat het aanstaande zaterdag zich alweer kan revancheren in de dubbele ontmoeting met de selectie van BEP op eigen veld!