Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA selectie behaalt maximale score in Delft

KVA selectie behaalt maximale score in Delft

Zowel KVA 1 als KVA 2 hebben de uitwedstrijd tegen Excelsior in Delft met succes doorstaan. In twee doelpuntrijke wedstrijden bleek KVA nét even iets schotvaardiger dan de thuisploeg en daarmee kon voor de tweede keer dit zaalseizoen een ‘vier punten weekend’ gevierd worden. KVA 2 doet hiermee goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de Reserve Overgangsklasse terwijl KVA 1 de druk enigszins houdt op koploper Die Haghe en al bijna niet meer naar onderen hoeft te kijken.

KVA 2 wordt dit seizoen geteisterd door een behoorlijk aantal blessures maar kon afgelopen week alweer wat completer trainen. In tegenstelling tot de hoofdmacht draait het tweede team onderin mee in de poule en dus kan het de punten goed gebruiken. In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Excelsior 2 werd er scherp getraind en stond er een goed plan klaar om de tegenstander te bestrijden. Na een lange onderbreking i.v.m. ‘schotklokperikelen’ stond KVA 2 met het rustsignaal met 12-12 gelijk. Na de thee lukte het KVA 2 om op voorsprong te komen en deze steeds een beetje verder uit te bouwen. Hoewel de thuisploeg in de slotfase nog even terugkwam tot twee doelpunten verschil was het daarna het jonge tweede team van KVA dat met een aantal doelpunten op rij voor de 20-26 eindstand zorgde.

Waar KVA 2 de wedstrijd met veel doelpunten wist te eindigen daar startte ons vlaggenschip juist met veel doelpunten aan de wedstrijd. In de fraaie sporthal in Delft met een sportkantine zoals een sportkantine hoort te zijn waren gelukkig ook aardig wat KVA-supporters aanwezig om de ploeg te steunen. Zij zagen hoe de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert al snel de leiding nam en via een 4-8 voorsprong de rust in leek te gaan met een 8-16 tussenstand. Ware het niet dat de Delftenaren in de slotseconde van de eerste helft nog een buzzerbeater wisten te scoren vanaf de middenlijn: 9-16.

Met een voorsprong van 7 doelpunten verschil leek er echter geen vuiltje aan de lucht. Maar Excelsior kwam de tweede helft duidelijk met een ander plan de kleedkamers uit. KVA zag de riante voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen en mede omdat het zelf in de eerste 11 minuten na rust niet wist te scoren stond het zomaar ineens 14-16. KVA werd gelukkig net op tijd weer wakker maar stond bij een tussenstand van 19-19 wel weer gelijk met Excelsior.

Onder andere de jonge Laurens de Groot en Linda Veraart werden in de ploeg gebracht om aan meer doelpunten te komen en laatstgenoemde benutte o.a. keurig een welverdiende strafworp. Door veel acties hard naar binnen te maken lukte het KVA sowieso om veel strafworpen mee te krijgen in de slotfase en hoewel er ook nog een aantal jammerlijk gemist werden bracht dit uiteindelijk wel de zege. Onder andere Sem Davelaar en Dylan van Sprang faalden niet vanaf tweeëneenhalve meter waarna Lieke den Hartog met een raak afstandsschot de eindstand op 21-24 bepaalde.

Door de twee zeges op de selectie van Excelsior doet KVA hele goede zaken. KVA 2 had de punten immers hard nodig in de strijd om lijfsbehoud in de Reserve Overgangsklasse en tankt hiermee ook een flink stuk aan zelfvertrouwen. KVA 1 houdt de druk enigszins op koploper Die Hage maar lijkt vooral de rest van de zaalcompetitie vrij zorgeloos uit te kunnen spelen. KVA staat met nog 6 wedstrijden te gaan 8 punten voor op de nummer 7 op de ranglijst en dat is ROHDA. Dat is overigens wel één van de twee ploegen die eerder dit seizoen wist te winnen van KVA en ook nog eens de tegenstander van aanstaande zaterdag in de Nieuwe Bankrashal!