Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA scoort er weer op los en bindt Die Haghe aan de zegekar

KVA scoort er weer op los en bindt Die Haghe aan de zegekar

Ook in het korfbaljaar 2020 blijft KVA er lustig op los scoren. In de thuiswedstrijd tegen voormalig korfbalgrootmacht Die Haghe werd er met 32-24 gewonnen en werd de achterstand op de koppositie met één puntje verkleind. Aanstaande zaterdag gaat KVA op bezoek bij NOVA uit Bilthoven. Samen met deze ploeg degradeerde KVA vorig seizoen uit de Overgangsklasse. NOVA staat voorlopig echter kansloos onderdaan met nul punten uit vijf wedstrijden. KVA wil die reeks graag nog even verlengen.

Nadat huidig hoofdtrainer Michael Hendriks eerder deze week had uitgesproken volgend seizoen te vertrekken bij KVA stond in het eerste speelweekend van 2020 een thuiswedstrijd tegen Die Haghe op het programma. De ‘Kanaries’ uit Den Haag behaalden in het begin van dit decennium nog meerdere landstitels op het veld en in de zaal maar zijn sindsdien langzaam bij beetje steeds verder afgegleden. Net als KVA komt de voormalig korfbalgrootmacht dit seizoen uit in de Eerste Klasse. En waar dat voor KVA een niveau is waarop men twintig jaar geleden ook al actief was is dat voor Die Haghe ongetwijfeld toch best een beetje slikken.

Die Haghe had tot dusver verloren van koplopers Achilles en Dindoa en gewonnen van laagvliegers NOVA en MIA. Daar viel dus niet heel veel van te zeggen. Behalve dat KVA zowel tegen Achilles (gelijkspel) als Dindoa (nipt verlies) zeker gelijkwaardig was. Op het eerste gezicht lijkt Die Haghe net te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. KVA valt daar ook een beetje tussen maar wil zich nog maar al te graag opwerken naar dat mooie tafellaken en daarvoor moest er dit speelweekend in ieder geval gewonnen worden. Te meer omdat koplopers Dindoa en Achilles het tegen elkaar moesten opnemen.

Net als in de voorgaande wedstrijden was het KVA dat als eerst een voorsprong wist te nemen. Die Haghe bleef goed bij tot 5-5 waarna KVA bij een tussenstand van 10-6 een kleine marge had gevonden. Bij de heren had KVA duidelijk wat lengte over en aanvallend gezien waren de dames aan KVA-zijde in de meeste gevallen ook de baas over hun directe tegenstander. Echter, KVA blijkt niet zo’n verdedigend sterke ploeg te zijn en laat de tegenstander misschien nét iets teveel aanleggen voor het schot. Zo ontstond er (zoals wel vaker dit seizoen) een zeer doelpuntrijke eerste helft die pas bij een tussenstand van 19-13 werd afgefloten door de scheidsrechter.

En hoewel de Hagenezen na rust nog de eerste goal voor hun rekening namen was het vervolgens weer KVA dat driemaal op rij de korf wist te vinden en de voorsprong uitbouwde naar acht doelpunten verschil: 22-14. Bij 25-15 was het verschil al tien doelpunten en konden langzamerhand de gekochte lootjes met uitslagen erbij gepakt gaan worden. Uitslagen in het voordeel van Die Haghe konden halverwege de tweede helft alvast de prullenbak in, de vraag was met name met welke uitslag KVA deze wedstrijd zou gaan winnen. De ploeg in het geel zwart wist de tussenstand nog een paar keer terug te brengen tot zes doelpunten verschil: 28-22 en 29-23. Maar een korte eindspurt van KVA bracht de eindstand vervolgens nog op 32-24.

Een duidelijk overwinning voor het vlaggenschip. Dat ondanks het aangekondigde vertrek van Michael Hendriks nog steeds dezelfde ambitie heeft. En dat is meedoen om de titel. Het kwam dan ook goed uit dat koploper Dindoa verloor van Achilles. Achilles neemt de leiding nu over van de ploeg uit Ermelo en heeft negen punten uit vijf wedstrijden. Dindoa volgt op acht punten en KVA heeft er zes. Met nog negen wedstrijden te gaan ligt de competitie gelukkig weer een beetje open. En met de twee wedstrijden legen laagvliegers NOVA en MIA zou KVA in theorie hele goede zaken kunnen doen de komende weken.

Eerst zien dan geloven, want katten in het nauw maken vaak rare sprongen. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen nummer laatst NOVA uit Bilthoven. KVA 2 speelt daar om 15.00 uur tegen NOVA 2 en KVA 1 begint om 16.30 uur tegen NOVA 1. Hopelijk tot daar en anders zal de livescore uiteraard te volgen zijn via ons Twitter-account.

Doelpunten KVA: Lieke den Hartog: 7, Dennis de Jong 5, Milena van Drongelen: 4, Yara van den Burgt: 4, Fabian Geveke: 4, Sem Davelaar: 4, Bennie Hamersma ook een paar, Romee Robijns: 1, Martine Rog: 1