Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA schudt VEO in de tweede helft definitief van zich af

KVA schudt VEO in de tweede helft definitief van zich af

Op zaterdag 15 oktober heeft KVA voor de vijfde maal dit seizoen de volle winst weten te behalen. In het Zuid-Hollandse Voorburg werd er met 12-20 gewonnen van het plaatselijke VEO en dat na een ruststand van 8-10. Dankzij deze overwinning blijft men in het spoor van koploper Spirit dat afgelopen weekend eveneens wist te winnen. 

Hoewel sportpark De Groene Zoom voor aanvang van de wedstrijd van KVA 2 nog zo goed als verlaten was, was het bij de wedstrijd van beide hoofdmachten inmiddels aardig druk langs de lijn. Helaas niet zoveel meegereisde supporters uit Amstelveen maar dat zou te maken kunnen hebben met de fantastische livestream die VEO heeft op haar eigen YouTube-kanaal. De kijkers thuis konden daarom zien dat KVA, zoals wel vaker dit seizoen de score wist te openen dankzij een schot van topscorer van de dag: Sem Davelaar (5 treffers).

Nadat Milena van Drongelen van afstand de 0-2 had raak geprikt was het VEO dat op haar beurt snel weer langszij wist te komen: 2-2. Door onder meer een doelpunt van de vooraf niet helemaal fitte Dylan van Sprang liep KVA uit naar 2-5 en de thuisclub leek zich ondertussen weinig aan te trekken van het achter verdedigen van KVA. VEO bleef er ondanks dat de reboundpositie soms nog niet was ingevuld er lustig op los schieten. Met veel lopende mensen is dit een interessante tactiek om met een achter verdedigende ploeg om te gaan. Want waar KVA in eerste instantie makkelijk leek weg te lopen van VEO: 4-10 was het de thuisclub dat zich vervolgens knap terug knokte tot een 8-10 ruststand. KVA kwam in deze fase ruim 10 minuten niet tot scoren.

In de tweede helft was het opnieuw dat KVA het beste uit de startblokken kwam. Bas van der Bijl en Dylan van Sprang brachten KVA in twee aanvallen op 8-12 en niet veel later legde Sem Davelaar van onder de korf de 8-13 in het mandje. Hierna volgde overigens een zeer lange periode van doelpuntendroogte aan beide zijdes maar na opnieuw een minuut of 10 was het Romée Robijns die de 8-14 binnenschoot. Pas bij een stand van 8-16 en na 17 mintuten spelen in de tweede helft was het VEO dat eindelijk weer eens tot scoren kwam: 9-16 en niet veel later 10-16. KVA liep vervolgens weer uit naar 10-20 waarna het slotakkoord voor de thuisclub was: 12-20.

Een goede overwinning van KVA op een bijna traditiegetrouw lastige tegenstander. Verdedigend zat het met name in de tweede helft goed dicht en ook 20 doelpunten op het veld is dik in orde. Aanstaande zaterdag wacht voor KVA de laatste thuiswedstrijd voordat het zaalseizoen gaat beginnen en wel tegen ROHDA uit Amsterdam. Een leuke regioderby met een hoop bekende gezichten bij de tegenstander. Bovendien een tegenstander die de laatste weken goed in vorm lijkt te zijn en waar KVA dus weer vol aan de bak tegen mag.