Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA schudt fysiek sterk AVO thuis van zich af

KVA schudt fysiek sterk AVO thuis van zich af

KVA heeft zondagmiddag 4 december haar vierde opeenvolgende wedstrijd gewonnen. In de eigen Nieuwe Bankrashal werd het Assense AVO met 23-20 verslagen. AVO is samen met o.a. Groen Geel, De Hoeve en Mid Fryslan één van de kanshebbers voor de titel in deze poule. KVA is dat ook en dus was het extra lekker dat deze mogelijk concurrent werd verslagen.

In een goed gevulde Nieuwe Bankrashal openden de gebroeders De Jong de score en werd de toon al gezet door de Amstelveense ploeg. Verdedigend was KVA sterk en kon de aanval van AVO platleggen. Hierdoor was het Fabian Geveke die de score kon uitbreiden naar een 3-0 via een schot. Na een klein foutje van KVA kon AVO het gat weer dichten. Echter was het weer Dennis de Jong die met twee doelpunten het gevaar wegblies.

Marco Dolsma (AVO) kon via de strafworpstip 5-2 op zijn naam zetten, ware het niet dat opnieuw Dennis de Jong en Romee Robijns ervoor zorgde dat KVA voor bleef staan tot 7-2. De ploeg van Arno van der Vliet was heer en meester op het veld. De rebounds waren goed, verdedigend zat het prima in orde en er werden voldoende kansen gecreëerd. Echter was het Rianne Echten (oud-speelster van TOP/Quoratio) die AVO weer dichterbij kon brengen, waarna het de twee andere dames uit Assen het gat wisten te dichten tot 2 doelpunten. Dit gat bleef vrijwel geheel de eerste helft hetzelfde. Via onder andere Patrick de Jong en Fabian Geveke werd de ruststand gezet op 11-8.

Na de thee was het AVO dat de score opende. Maar weer waren het de gebroeders De Jong die het gat weer wist te vergroten. Kwam de ploeg uit Assen ooit dichterbij? Eenmaal, namelijk bij 14-13. Alleen was KVA het daar niet mee eens. Via Dennis de Jong en Paulien Kusters werd het maar liefst 18-13 met nog ongeveer een kwartier op de klok. Rianne Echten (AVO) wist eindelijk haar tweede doelpunt op het papier te noteren en werd heel goed verdedigd door Paulien Kusters en Romee Robijns. KVA kwam niet meer in gevaar en is eigenlijk ook niet in gevaar geweest. Via Bennie Hamers en zoals gewoonlijk Dennis de Jong kon KVA de wedstrijd uitspelen en een eindstand van 23-20 op het scorebord laten zien.

Na vier wedstrijden staat het vlaggenschip uit Amstelveen nog steeds bovenaan in de Overgangsklasse en kan Arno van der Vliet met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd.

Doelpuntmakers KVA: Dennis de Jong (10x), Patrick de Jong (4x), Romee Robijns (3x), Fabian Geveke (3x), Bennie Hamersma (2x), Paulien Kusters (1x)