Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA revancheert zich voor uitnederlaag eerder dit seizoen en wint verdiend van Achilles

KVA revancheert zich voor uitnederlaag eerder dit seizoen en wint verdiend van Achilles

In de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen heeft KVA een puike prestatie neergezet door met 24-20 te winnen van het in degradatienood verkerende Achilles. Daarmee revancheerde de ploeg zich voor de pijnlijke 18-17 nederlaag eerder dit seizoen in Den Haag. Met nog één speelronde te gaan is KVA tevens definitief verzekerd van een tweede plaats in de poule. De felicitaties gaan daarmee nogmaals naar kampioen Sporting Delta en KVA kan zich langzamerhand gaan opmaken voor de tweede helft van het veldseizoen.

Overigens niet voordat KVA 2 haar kampioenswedstrijd heeft gespeeld. Het reserveteam won op zaterdag 25 maar de lastige thuiswedstrijd tegen Achilles 4 en kan aanstaande zaterdag kampioen worden in de uitwedstrijd tegen KVS/Groeneveld Keukens 3 in Scheveningen. Het vlaggenschip gaat eerder op de avond op bezoek bij KOAG en kan daarna door naar de Zuid-Hollandse badplaats om KVA 2 aan te moedigen.

Zoals gezegd verloor KVA eerder dit seizoen op pijnlijke wijze de uitwedstrijd tegen laagvlieger Achilles. Destijds een flinke domper in de strijd om het kampioenschap. Inmiddels is er alleen nog de tweede plaats om voor te strijden en daarvoor moest er simpelweg thuis wél gewonnen worden van de ploeg uit Den Haag. Heel gemakkelijk leek dat in eerste instantie overigens niet te gaan. KVA kwam al gauw met 1-2 achter maar rechtte daarna keurig de rug. Hoewel de bezoekers met enige regelmaat veel verdedigende druk oplegden was het KVA dat zowel verdedigend als aanvallend heerste in de rebound. Mede dankzij een fantastische ‘buzzerbeater’ van Romée Robijns sloot KVA de eerste helft af met een 13-10 voorsprong.

Geen reden tot zorgen bij KVA, maar Achilles had toch echt een goed resultaat nodig in de strijd om handhaving in de Overgangsklasse. Bij een tussenstand van 14-11 lieten Achilles-coaches Marco Swikker en Teun Voskamp dan ook ‘good old’ Gerald van Dijk en Stijn Gillissen warmlopen. Voordat beide mannen konden invallen breidde KVA de voorsprong echter binnen no-time uit van 14-11 naar 18-11 en eenmaal ingevallen werd het ook nog eens 19-11 voor KVA. Lukas van Leeuwen was intussen al ingevallen voor de ietwat geblesseerde Dylan van Sprang en lange tijd bleef de voorsprong van 7 á 8 doelpunten gehandhaafd.

Pas in de slotfase van de wedstrijd wist Achilles de stand iets draaglijker te maken door van 23-16 terug te komen tot 23-19. De eindstand werd uiteindelijk 24-20 en daar was eigenlijk niets op af de dingen. Met nog één uitwedstrijd te gaan is KVA verzekerd van de tweede plaats. Hoewel deze nergens recht op geeft is het toch een behoorlijke vooruitgang ten opzichte van vorig zaalseizoen en dat is alleen maar mooi. Wat rest is de uitwedstrijd tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel op zaterdagmiddag 1 april. Deze ploeg strijdt samen met BEP én Achilles nog om handhaving en zal er dus alles aan doen om de punten thuis te houden.

Tot slot wil de selectie graag alle vrijwilligers rondom de thuiswedstrijden bedanken. Uiteraard de jurytafel, de mensen die de hal versierden en klaar maakten voor gebruik en natuurlijk iedereen die achter de bar of in de keuken stond. Mede dankzij jullie was dit na een aantal ‘corona seizoenen’ weer een prachtig zaalseizoen waarin de publieke belangstelling (op Sporting Delta thuis na) ook nog eens grandioos was. Hopelijk tot op het veld! Daar speelt de selectie vanaf zaterdag 22 april nog zes wedstrijd om promotie naar de Ereklasse en handhaving in de Reserve Overgangsklasse.