KVA revancheert zich voor eerdere uitnederlaag en wint thuis van ROHDA

Waar er begin dit zaalseizoen nog jammerlijk werd verloren op bezoek bij ROHDA werd er nu wél gewonnen. In een volle Nieuwe Bankrashal was het door Café De Manen gesponsorde team met 22-19 te sterk voor de Amsterdammers. Ook KVA 2 behaalde een overwinning op ROHDA 2. Waar het in de uitwedstrijd juist vrij gemakkelijk ging was het nu kantje boord. In de slotfase kon de overwinning gelukkig alsnog worden veilig gesteld: 20-19.

Dankzij de knappe overwinning van vorige week op Excelsior 2 kon KVA 2 deze week hele goede zaken doen door te winnen van de nummer laatst ROHDA 2. Eerder dit zaalseizoen werd daar al ruim van gewonnen maar de Amsterdamse reserves lieten de afgelopen weken zien toch behoorlijk mee te kunnen in deze poule. Tegen Achilles 2 en KVZ’23 2 werd nipt verloren en tegen Pernix 2 werd zelfs gewonnen. Hoewel KVA 2 in de beginfase direct leek weg te lopen kwam ROHDA 2 mede dankzij een aantal vroege en sterke wissels al gauw weer terug in de wedstrijd. In de slotfase leek de winst zelfs naar ROHDA 2 te gaan maar was het uiteindelijk tóch KVA 2 dat met een 20-19 overwinning aan het langste eind wist te trekken en opschuift naar de vierde plaats op de ranglijst.

Rond de klok van 17.00 uur was het lekker druk in de sporthal waar de tribunes beneden bomvol waren. Bovendien was het leuk om te zien dat een hoop oude bekende op deze derby in de Overgangsklasse waren afgekomen. Waar KVA eigenlijk al zo goed als uitgespeeld is in deze poule daar strijden de Amsterdammers nog volop om lijfsbehoud op dit niveau. Zij bivakkeren momenteel op een 7e plaats wat aan het eind van de rit betekent dat er gedegradeerd wordt naar de Eerste Klasse. Echter, 2 van de tot nu toe 4 behaalde punten werden wel gehaald in de eerdere thuiswedstrijd tegen KVA. Tijd voor revanche dus.

Met de thuiswedstrijd tegen koploper Die Haghe in het vooruitzicht was een overwinning op ROHDA bovendien ook wel gewenst maar lange tijd gingen beide ploegen gelijk op in de wedstrijd. Bij het opzoeken van de kleedkamers stond KVA met 9-8 voor en lag de wedstrijd nog geheel open. Juist op het moment dat ROHDA de sterke Kenny Lauf in de tweede helft (die daarvoor al een halfuur aan het warmlopen was) inzette bij een tussenstand van 12-10 om de wedstrijd naar zich toe te trekken was het KVA dat afstand nam. Dylan van Sprang scoorde tweemaal op rij en zette KVA daarmee een kwartier voor tijd op een 14-10 voorsprong.

Vijf minuten later stond KVA zelfs met 18-12 voor dankzij doelpunten van o.a. Lieke den Hartog en Yara van den Burgt. Met nog minder dan 2 minuten te spelen was de tussenstand 21-16 in het voordeel van KVA en was de wedstrijd uiteraard al beslist. De bezoekers wisten in dat korte tijdsbestek overigens nog wel 3 keer raak te schieten maar het slotakkoord was voor invalster Linda Veraart die naast haar 7 doelpunten in het tweede team ook trefzeker was voor het vlaggenschip: 22-19 eindstand.

Met nog 5 wedstrijden te gaan staat KVA op een knappe tweede plaats in deze sterke Overgangsklasse-poule. De achterstand op koploper Die Haghe is 4 punten en een onderling resultaat van -8 doelpunten. Kortom, Die Haghe heeft hele goede papieren om dit seizoen kampioen te worden maar KVA zal daar aanstaande zaterdag toch nog proberen om er een klein stokje voor te steken. De Hagenezen ontsnapten afgelopen weekend aan puntverlies tegen Excelsior maar kan bij een overwinning op Amstelveen eigenlijk het kampioenschap en de bijbehorende promotie naar de Hoofdklasse al vieren. Een interessant duel dus dat begint om 17.00 uur in de Nieuwe Bankrashal en wordt voorafgegaan door beide reserveteams.