Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA revancheert zich knap met overwinning in Leiden op bezoek bij Pernix

KVA revancheert zich knap met overwinning in Leiden op bezoek bij Pernix

KVA heeft zich afgelopen zaterdagmiddag uitstekend weten te revancheren voor de harde nederlaag van vorige week tegen BEP.  In Leiden werd er knap met 14-17 van Pernix gewonnen waardoor KVA na twee wedstrijden weer in de middenmoot van de ranglijst is terug te vinden. Aankomend weekend speelt de ploeg weer een thuiswedstrijd, dan komt het voorlopig ongeslagen Meervogel/Fisica op bezoek.

Net als vorig seizoen mocht KVA redelijk vroeg in het seizoen op bezoek bij de grootste club uit de Sleutelstad. Destijds rommelde het aardig binnen de KVA selectie, nu is de rust al een hele tijd wedergekeerd. Na de nederlaag van een week eerder tegen BEP, werden de vakken omgegooid, en op de trainingen bleek dit ook nog eens aardig te werken. De uitwedstrijd tegen Pernix werd vooraf als pittig gezien. Die ploeg won een week eerder ruim van Die Haghe en beschikt over een team met fysiek sterke heren en makkelijk scorende dames.

Gelukkig lag bij KVA het strijdplan klaar en wist men hoe het de oranje brigade moest bestrijden. En hoewel de thuisploeg sterk begon en lange aanvallen op de mat kon brengen, was het KVA dat uit standaardsituaties scherper schoot en zodoende al vroeg in de wedstrijd een voorsprong van twee doelpunten verschil nam. Erg veel doelpunten vielen er echter niet waardoor KVA met een minieme 7-8 voorsprong de kleedkamers op kon zoeken.

Het was de thuisploeg die vrijwel direct in de tweede helft voor de aansluitingstreffer zorgde, waarna Dennis de Jong binnen no-time KVA weer op voorsprong bracht. Na rust lukte het KVA om verdedigend de zaakjes goed op orde te houden. Dat leidde weer tot frustratie bij alles wat deze middag voor Pernix was en dat af reageerde op de onverstoorbaar fluitende scheidsrechter.

Steeds meer van de korf afketsende ballen waren prooi voor KVA en ook aanvallend lukte het de ploeg om langere aanvallen op te zetten. Intussen speelde Pernix meer tegen zichzelf en de scheidsrechter dan KVA en daar profiteerde KVA optimaal van. Net als in de eerste helft werd de voorsprong weer uitgebreid naar twee doelpunten verschil. Pernix verspeelde intussen ook nog twee ballen vanuit de verdediging naar het aanvalsvak, wat KVA nog meer mogelijkheden tot aanvallen gaf.

Toen Lieke den Hartog zo’n 8 minuten voor tijd de 12-16 binnenschoot was de voorsprong inmiddels uitgebreid naar vier doelpunten verschil. Dankzij twee Leidse doelpunten op rij kwam men nog even terug tot twee doelpunten verschil, maar het slotakkoord was voor KVA. Eerst leverde een aanval van ruim 2,5 minuut nog geen doelpunt, maar even later kon Bennie Hamersma vanaf de strafworpstip toch voor de 14-17 aanleggen en uiteraard faalde hij niet.

Daarmee werd de overwinning ook definitief veilig gesteld en zijn de eerste twee punten van het nieuwe seizoen in de Overgangsklasse binnen. Aankomende zaterdag komt het vooralsnog ongeslagen Meervogels uit Zoetermeer op bezoek. Zij wonnen afgelopen weekend in de slotseconde van promovendus VEO: 21-20. Tijd voor de eerste Zoetermeerse nederlaag zullen we maar zeggen!