Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA rekent pas in de tweede helft af met KVZ’23: 33-25

KVA rekent pas in de tweede helft af met KVZ’23: 33-25

KVA heeft ook de tweede thuiswedstrijd van dit zaalseizoen in winst weten om te zetten. In de helaas niet zo druk bezochte Nieuwe Bankrashal werd goede bekende KVZ’23 met 33-25 verslagen. Beide teams gingen tot aan de rust gelijk op: 15-15 maar na rust liep de door CafĂ© De Manen gesponsorde formatie uit naar 22-16 en gaf het de voorsprong niet meer uit handen. Met vier punten uit evenzoveel duels kent KVA een redelijke start in de Overgangsklasse en gaat het aanstaande zaterdag op bezoek bij Vitesse uit Barendrecht.

Eerder op de middag bleek KVA 2 te sterk te zijn voor de reserves uit Zaandam. Na een razendsnelle 11-2 voorsprong stokte het scoren in de tweede helft bijna volledig. KVZ’23 2 kon vervolgens redelijk terug in de wedstrijd komen maar met een 18-14 overwinning staat nu ook het vorig jaar gepromoveerde KVA 2 nu op vier punten in de Reserve Overgangsklasse.

In de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen kwam oud-trainer Michael Hendriks op bezoek in Amstelveen. Onder zijn leiding promoveerde KVA in het corona-seizoen 2019-2020 nog naar de zaal-Overgangsklasse en sinds dit seizoen zwaait hij de scepter bij de fusieclub uit Zaandam. Sinds afgelopen zomer vormen de voormalig buren ZKV en ZKC’31 namelijk samen de nieuwe club KVZ’23 en dat zie je dan ook direct terug in de selectie. In het Zaanse vlaggenschip zien we veel ZKV-heren terug en opvallend veel ZKC’31-dames.

Tijdens een oefenwedstrijd afgelopen augustus bleek al dat KVZ’23 een ploeg is om rekening mee te houden. Destijds werd er gelijkgespeeld en ook nu ging de wedstrijd gedurende de eerste helft gelijk op. Dankzij een benutte strafworp van Lieke den Hartog kwam KVA op voorsprong waarna beide ploegen een enorme scoringsdrift lieten zien. Maar na de 12-10 van Lukas van Leeuwen was het KVA dat even stilviel en daardoor de bezoekers voor het eerst in deze wedstrijd langszij zag komen: 12-13. Lieke den Hartog zorgde er met een afstandsschot voor dat beide ploegen met een 15-15 ruststand de kleedkamer konden opzoeken.

Hoe anders verliep het begin van de tweede helft. Milena van Drongelen schoot KVA direct op 16-15 waarna KVZ’23 direct weer iets terug kon doen. Daarna was het echter KVA dat even volledig de regie in handen had. Met maar liefst zes doelpunten op rij stond het ineens maar liefst 22-16 in het voordeel van de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert. KVA verdedigde een stuk scherper, gezien ook het aantal mooie bloks van de KVA-dames en KVZ’23 werd eventjes overklast.

KVZ’23 kwam in het verloop van de tweede helft nog even terug tot 22-18 en 23-19 maar bij een stand van 29-22 was het gat al 7 doelpunten verschil. In de slotfase werd de in de basis teruggekeerde Dylan van Sprang nog een publiekswissel gegund en werd er uiteindelijk maar liefst 33 keer gescoord. De 33-25 einstand is gezien de ruststand van 15-15 misschien ietwat geflatteerd maar zeker niet minder terecht. Aankomende zaterdag gaat de selectie zoals eerder al gezegd op bezoek bij het sterk geachte Vitesse uit Barendrecht. Wie weet wacht er wel weer een ‘vierpunten-weekend.’