Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA pakt laatste strohalm en wint thuis met 19-17 van Pernix

KVA pakt laatste strohalm en wint thuis met 19-17 van Pernix

In een wedstrijd onder zomerse temperaturen heeft KVA afgelopen zaterdag de laatste strohalm gepakt om zich veilig te kunnen spelen. Op eigen veld werd nummer twee Pernix met 19-17 verslagen en daar was eigenlijk helemaal niets geflatteerd aan. KVA heeft met nog vier speelrondes te gaan vier punten achterstand op maar liefst vier ploegen die dus nog allemaal in te halen zijn. Een van die ploegen is DOS Kampen/Veltman, de tegenstander van aanstaande zaterdag.

Hoewel de KVA selectie al het gehele seizoen geteisterd wordt door blessures en spelers die noodgedwongen aan de kant staan, was het ook dit weekend weer raak. Op een iets leukere manier dan. Bennie Hamersma kon er deze wedstrijd niet bij zijn omdat hij elk moment vader kon worden. Voor hem in de plaats werd Bart Mostard opgetrommeld, die zeer verdienstelijk speelde tegen de fysieke heren van de Leidenaren.

Nadat eerder op de dag KVA 2 het goede voorbeeld had gegeven door belangrijke punten binnen te halen tegen nummer twee Pernix 2 wist KVA 1 dat ook zij kansen zouden hebben. Het grote veld is voor veel ploegen die op bezoek komen in Amstelveen komen toch een dingetje. Dat de gemeente Amstelveen zolang wacht met het verkleinen van de velden heeft zo nu en dan toch ook wel voordelen.

Het was namelijk KVA dat al gauw een voorsprong pakte, deze zorgvuldig opbouwde terwijl Pernix duidelijk moeite had om de korf te vinden. Hoewel Pernix af en toe lange aanvallen kon opzetten, werden deze te vaak niet afgerond. KVA was daarin duidelijk scherper en zocht de kleedkamers op met een voorsprong. Na rust werd het gat vergroot tot zes doelpunten verschil en leek de overwinning niet meer in gevaar te komen.

Intussen viel Bart Mostard uit met kramp en vielen Jorrit de Haas (aanvallend) en Jonathan van der Horst (verdedigend) voor hem in. Pernix kwam in de slotfase nog aardig dichtbij, maar zette de comeback eigenlijk tien minuten te laat in. Het liep niet bij de uitploeg en dat was te merken aan de onderling scheldende spelers. KVA kon hier dus optimaal van profiteren en won de wedstrijd zoals gezegd verdiend met 19-17.

Omdat nummer laatst KCR verloor slaat KVA nu een gat van vier punten naar deze laatste plaats die aan het einde van dit seizoen rechtstreekse degradatie zou betekenen. Het gat naar de veilige zesde plats is vooralsnog ook nog vier punten maar daar wil KVA aankomend weekend graag verandering in brengen. Mocht er gewonnen kunnen worden bij DOS Kampen/Veltman dan staat er nog een mooie slotfase te wachten voor de equipe van hoofdtrainer Arno van der Vliet.