Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA op eigen veld niet opgewassen tegen aanstaand kampioen Spirit

KVA op eigen veld niet opgewassen tegen aanstaand kampioen Spirit

KVA is er in de topper tegen Spirit niet in geslaagd om de koppositie in de Overgangsklasse over te nemen. De gasten uit het Gelderse Voorthuizen toonden aan dat zij op dit moment de beste ploeg uit de poule zijn en wonnen zaterdagmiddag verdiend. Op een zonnig veld in Amstelveen wonnen de gasten met 11-15 waardoor de achterstand op Spirit nu twee punten is plus een slechter onderling resultaat. Met nog drie wedstrijden te gaan kan Spirit het kampioenschap bijna niet meer ontgaan en strijdt KVA nog altijd voor de felbegeerde tweede plaats op de ranglijst die aan het eind van dit seizoen wellicht wel rechtstreekse promotie naar de Ereklasse oplevert.

Eerder op de middag gaf KVA 2 nog het goede voorbeeld aan KVA 1 door knap te winnen van Spirit 2. Na een 6-6 ruststand leek het reserveteam uit Voorthuizen er in de tweede helft er met de winst vandoor te gaan maar KVA 2 rechtte de rug en won in de slotfase alsnog: 15-14. Bij de hoofdmacht bleek het allemaal iets stroever te lopen. Het tactische foefje van trainer/coach Elmer Coevert, die met Fabian Geveke en Bas van der Bijl op de bank begon en deze vrijwel direct op de juiste positie in te wisselen bracht niet direct het gewenste resultaat.

De fysiek sterke en makkelijk scorende ploeg uit Voorthuizen kwam immers al snel op voorsprong en KVA had daarentegen ontzettend veel moeite om de korf te vinden. Pas na een kwartier spelen en bij een 0-4 achterstand was het Dylan van Sprang die het eerste Amstelveense doelpunt wist te maken. Veel reboundkracht bij de gasten zorgden er bovendien voor dat Spirit zelf ontzettend lange aanvallen kon spelen en geregeld ervoor zorgde dat KVA na één schot de bal alweer kwijt was. Bij rust stond het maar liefst 2-7 in het voordeel van Spirit.

Nu is 7 tegendoelpunten in één helft natuurlijk helemaal niet zo slecht maar wanneer je zelf maar tot 2 doelpunten komt is er werk aan de winkel. Maar wat KVA ook probeerde, heel veel dichterbij kwam het in de tweede helft niet. Beide ploegen waren qua scorend vermogen wel meer aan elkaar gewaagd maar Spirit behield het speloverwicht. Dat KVA de tweede helft met 9-8 wist te winnen was mede te danken aan de ijzersterke invalbeurt van ‘good old’ Dennis de Jong. Maar wat ook gezegd mag worden is dat heel het team er tot de laatste minuut is voor blijven knokken en dat is een groot compliment waard.

Zoals gezegd won Spirit meer dan verdiend met 11-15 en ligt de titel voor de Voorthuizenaren nu echt voor het grijpen. Na het Pinksterweekend mogen alle ploegen nog driemaal aan de bak en strijdt KVA samen met SDO/Fiable en ROHDA voor de tweede plaats. Aan het eind van het seizoen promoveren de twee beste nummers twee uit de vier Overgangsklasse-poules immers rechtstreeks naar de Ereklasse. En dat is het hoogste podium voor korfballers tijdens het veldseizoen. Genoeg om voor te strijden nog en die strijd begint weer op zaterdag 3 juni met een uitwedstrijd tegen OVVO uit Maarssen.