Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA ontsnapt in slotseconde en staat nog steeds bovenaan

KVA ontsnapt in slotseconde en staat nog steeds bovenaan

In een ware thriller is KVA er in geslaagd de koppositie in de poule vast te houden. Tegen mede titelkandidaat Dindoa werd er met 23-23 gelijk gespeeld. Dankzij dat gelijke spel staat KVA met nog drie wedstrijden te gaan één punt voor op nummer twee Die Haghe en twee punten voor op achtervolgers Dindoa en Achilles. Aankomende zaterdag wacht er direct weer een kraker. Want dan wordt er in Den Haag gespeeld tegen de nieuwe nummer twee: Die Haghe. Inzet is opnieuw de koppositie in de poule.

Na een moeizame start van het zaalseizoen (twee gelijke spelen en een nederlaag in de eerste vier wedstrijden) heeft KVA zich uitstekend herpakt. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Dindoa won de ploeg van hoofdtrainer Michael Hendriks maar liefst zes wedstrijden op rij. Mede doordat de concurrentie boven in wél punten liet liggen kwam KVA twee speelronden geleden ineens bovenaan te staan. Duidelijk was intussen ook dat KVA samen met Die Haghe, Achilles en Dindoa uit zou maken wie er kampioen zou worden. Voorafgaan aan deze elfde speelronde stond KVA zoals gezegd bovenaan en tegenstander Dindoa op een tweede plaats met twee punten achterstand.

Omdat KVA de uitwedstrijd in Ermelo met 30-29 had verloren wist Dindoa echter ook dat het bij nog een overwinning over KVA heen zou gaan op de ranglijst op basis van onderling resultaat. Kortom, de belangen waren duidelijk en dat zorgde ervoor dat Dindoa ook lekker veel publiek had meegenomen naar Amstelveen. Zoals wel vaker dit seizoen was het KVA dat het beste uit de startblokken kwam. De ploeg nam als eerste de leiding en dat zorgde ervoor dat Dindoa in de achtervolging moest. Of beide ploegen last hadden van de zenuwen is niet bekend maar het begin was aan beide kanten vrij stroef. KVA had weliswaar een minieme voorsprong te pakken maar wist bij tussenstanden van 5-3 en 7-5 niet door te drukken.

Dindoa had het scorend ook lastig maar kwam halverwege de tweede helft wel op gelijke hoogte (7-7) om vervolgens zelfs met twee doelpunten voor te komen: 7-9. Even leek KVA onder de voet gelopen te worden maar gelukkig rechtte het net op tijd de rug. Met zijn vijfde en zesde doelpunt van de eerste helft schoot Dennis de Jong KVA weer op 10-10 waarna Romée Robijns er weer 11-10 van maakte. Het waren de Ermeloërs die met de laatste goal van de eerste helft de 11-11 ruststand bepaalden.

Waar het in de eerste helft KVA was dat als eerste de leiding nam daar was het Dindoa dat in de tweede helft als eerste een voorsprong pakte. Bij 11-12 en 12-13 keek KVA nog tegen een achterstand aan maar dankzij goals van Fabian Geveke en Romée Robijns heroverde KVA de voorsprong weer: 16-14.  Helaas lukte het net als in de eerste helft niet om de voorsprong te vergroten naar drie doelpunten verschil. Dindoa haakte op haar beurt weer aan en zo stond het halverwege de tweede helft opnieuw gelijk: 18-18. De gasten kwamen vervolgens ook op voorsprong en hadden bij 18-20 en 19-21 zelf de kans om het verschil voor het eerst in de wedstrijd op drie doelpunten te zetten.

Ook bij Dindoa lukte dat niet waardoor het stuivertje wisselen eigenlijk alleen maar doorging. Invalster Yoni Bulterman schoot KVA vijf minuten voor tijd weer op gelijke hoogte: 21-21 om vervolgens kort voor tijd ook de 23-22 binnen te schieten. Dindoa gaf niet op en maakte geheel in het teken van de wedstrijd de 23-23 en zo ontstond er een razend spannende laatste minuut van de wedstrijd. Bij een gelijkspel deed KVA de beste zaken, terwijl Dindoa móest winnen om de koppositie over te nemen. Met nog 35 seconden te spelen onderschepte KVA immers de bal in de verdediging en had het vrijwel een gehele schotklok om de laatste aanval uit te spelen. Echter werd er met nog zo’n 7 seconden te spelen al geschoten, raakte men de bal kwijt en had Dindoa eenmaal met de bal in de aanval nog 4 seconden om een doelpunt te maken.

En hoe het gebeurde is voor de meesten nog steeds niet duidelijk maar het gebeurde. Vlakbij de middenlijn zag de scheidsrechter bij het naar binnen spelen van de bal door Dindoa een fout van KVA en legde de bal zonder aarzelen op de stip. Intussen ging de zoomer van de tijd af en was de commotie in de zaal ontzettend groot. Hevige prostesten van KVA-spelers ten spijt, de bal ging met 0,0 seconden (kan dat? ja dat kan blijkbaar) op de stip en Dindoa had de ultieme mogelijkheid om de winst en daarmee de koppositie binnen te slepen. Speciaal hiervoor werd een heer uit Dindoa 2 ingebracht om het vonnis te beslechten. De meeste KVA-spelers én supporters zagen een eventueel kampioenschap al als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar… de strafworp werd gemist…

De bal rolde tergend langzaam over de linkerkant van de korf en viel tot opluchting van alles en iedereen met een blauw/groen hart aan de voor KVA goede kant van de korf. Eindstand: 23-23 en daarmee komt KVA goed weg. De voorsprong op Dindoa blijft hiermee immers twee punten maar het ziet intussen Die Haghe wel naderen tot op één punt. En laat Die Haghe nou net de aankomende tegenstander zijn voor KVA. A.s. zaterdag kruisen andermaal de nummers één en twee van de ranglijst de degens met elkaar. Kortom, andermaal een wedstrijd om de koppositie in de poule.

De wedstrijd wordt gespeeld om 20.00 uur in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Voorafgaand komen beide reserve teams tegen elkaar in actie. Het plan is om met een volle supportersbus de ploeg achterna te reizen. Deze busreis is GRATIS. Wil je mee om de ploeg te ondersteunen? Geef je dan op door een Whatsapp berichtje te sturen naar Jorrit (06-11182801). De bus zal rond 17.00 uur vertrekken uit Amstelveen en rond 22.30 uur weer wegrijden uit Den Haag. Geef je op!