Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA onder troosteloze omstandigheden niet opgewassen tegen GKV/Enomics

KVA onder troosteloze omstandigheden niet opgewassen tegen GKV/Enomics

KVA is in de zesde wedstrijd van dit seizoen hard onderuit gegaan tegen GKV/Enomics uit Gorinchem. Op eigen veld ging de door Eelsing Expertises & Taxaties en Geveke Fysiotherapie & Podologie gesponsorde formatie met 8-18 onderuit. Tot halverwege de eerste helft kon KVA nog aardig meekomen met de ploeg die in de zaal een klasse hoger speelt: 4-4. Voor rust liepen de bezoekers toch nog weg naar 4-8, waarna het in de tweede helft definitief afstand nam van KVA: 8-18. 

Een potje korfballen in de stromende regen is al geen pretje maar als daar dan ook helemaal geen publiek bij mag zijn oogt dat zeker nog een stukje somberder. Vorige week in Leiden speelde KVA ook al zonder publiek en ook toen was het regelrecht hondenweer. KVA speelde tegen Pernix overigens wel een goede wedstrijd ondanks dat het zonder punten weer naar Amstelveen vertrok en dat gaf zeker vertrouwen in aanloop naar het thuisduel tegen zaal Hoofdklasser GKV/Enomics uit Gorinchem.

Voor de thuisblijvers was er een livestream opgezet die via Facebook bekeken kon worden. De kijkers thuis zagen daarop dat KVA 2 eerder die middag misschien wel twee maatjes te groot was voor KIOS 2: 22-6. En nog meer kijkers zagen vanaf 16.00 uur hoe de hoofdwedstrijd van de dag begon. Bij KVA begonnen Jonathan van der Horst en Yoni Bulterman aan de kant, terwijl de bezoekers de licht geblesseerde topschutter Kevin van Beest de hele wedstrijd aan de kant lieten zitten. Desondanks was de start van de wedstrijd voor GKV/Enomics. Die ploeg kwam al vrij snel met 0-3 voor te staan waarna KVA pas voor het eerst van zich liet horen: 1-3.

KVA leek van de schrik bekomen en wist ondanks de 1-4 zichzelf terug te knokken tot een 4-4 tussenstand. En hoewel het bijna niet kon, viel de regen nog een stukje harder uit de lucht. Dat zorgde er tevens voor dat het aanvalsspel van beide ploegen te wensen over liet. Steker nog, met nog 13 minuten te spelen was het de uitploeg die eindelijk weer de korf wist te vinden: 4-5, waarna het voor rust ook nog uit wist te lopen naar 4-8. Bij KVA werd er ruim een kwartier niet meer gescoord en zodoende mistte men de aansluiting tijdens de rust.

Over de tweede helft kunnen we eigenlijk wel vrij kort zijn. Net als het weer vandaag was het spel van KVA niet al te best. De ploeg uit Gorinchem had geen enkele moeite meer met KVA en begon ook zuiverder te schieten. Via 4-8 liep men weg naar 4-13 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Intussen wist KVA al 25 minuten de korf niet meer te vinden maar gelukkig kwam daar in de slotfase nog enige verandering in. Beide ploegen scoorden nog om en om tot een afgetekende 8-18 op het scorebord af te lezen viel na het eindsignaal van arbiter S. Bloemendaal.

Helaas kon de goede wedstrijd van vorige week tegen Pernix dus geen vervolg worden gegeven. GKV/Enomics is dan ook samen met KVS/Maritiem en Nieuwerkerk duidelijk een maatje te groot voor KVA en vele andere ploegen uit de poule. Daarentegen mag duidelijk zijn dat het spel vele malen beter moet om tegen de overige ploegen wel kans te maken op punten. Bijvoorbeeld aanstaande zaterdag wanneer de selectie op bezoek gaat bij VEO uit Voorburg. VEO 2 – KVA 2 wordt gespeeld om 14.00 uur en de kraker VEO 1 – KVA 1 wordt gespeeld om 15.30 uur. Ook nu mag er geen publiek aanwezig zijn maar we hebben de goede hoop dat VEO beide duels zal livestreamen op haar YouTube-kanaal.