Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA neemt revanche op ROHDA en wint met tien doelpunten verschil

KVA neemt revanche op ROHDA en wint met tien doelpunten verschil

Eén week na de totale offday in eigen huis tegen ROHDA heeft KVA alweer revanche kunnen nemen. De returnwedstrijd in de Amsterdamse Ookmeerhal werd overtuigend met 14-24 gewonnen en dat betekent de eerste overwinning van dit verkorte zaalseizoen. Omdat koploper OVVO op dezelfde avond verloor van ZKV is de spanning in de Overgangsklasse poule van KVA weer helemaal terug. 

Zoals eerder geschreven, het was vorige week niet heel best. De 10-14 nederlaag in eigen huis tegen ROHDA was een flinke domper en in de week erop werd tactisch getraind om het fanatieke voorverdedigen van ROHDA op te kunnen lossen. Na aankomst in de sporthal zaterdagavond was het toch even de vraag of we wel goed zaten, getuige de tien man publiek bij de wedstrijd voorafgaand aan het hoofdduel. Maar wat bleek, het aantal KVA-toeschouwers in de zaal was inderdaad hoger dan het aantal mensen dat voor de thuisploeg was gekomen. Toch wel jammer bij zo’n mooie wedstrijd in de Overgangsklasse…

Net als vorige week was het KVA dat het beste uit de startblokken kwam. Yoni Bulterman via een vrijebal en Bas van der Bijl van afstand schoten KVA op een 0-2 voorsprong en na ruim 5 minuten stond KVA met 1-4 voor. Exact dezelfde voorsprong die KVA een week eerder ook had maar daarna volledig weggaf. Maar waar destijds de doelpuntenproductie bijna volledig staakte, daar lukte KVA het deze week wel om door te blijven scoren. KVA had de thuisploeg, net als vorige week verdedigend redelijk in haar greep maar verzilverde nu ook haar kansen in de aanval. Bij rust had KVA al vier keer meer gescoord dan in de hele wedstrijd vorige week: 8-14.

Een gat van zes doelpunten verschil, en dat was belangrijk. Omdat in een poule van vier teams de verschillen sowieso al klein zullen zijn was het van belang om met meer dan vier doelpunten verschil te winnen om zodoende het onderlinge verschil met ROHDA in het voordeel te hebben. Ook de thuisploeg leek dat goed door te hebben want in de tweede helft kwamen zij terug tot 12-16. In een periode waar Dylan van Sprang even aan de kant stond met een bloedneus en sterk werd vervangen door Jonathan van der Horst kwam KVA even moeilijk tot scoren.

ROHDA, dat intussen flink aan het wisselen was geslagen rook bloed en had kansen om het verschil te verkleinen tot drie doelpunten verschil maar KVA werd gelukkig net op tijd weer wakker. Dankzij twee benutte starfworpen van de in de basis teruggekeerde Romée Robijns én een raak afstandsschot van de ingevallen Enza Bulterman liep KVA uit naar 12-19 en had het de ruime voorsprong weer te pakken. Met nog maar 9 minuten te gaan lukte het de geel-zwarten niet meer om in de buurt te komen. Sterker nog, KVA wist de marge alleen maar te vergroten. Bas van der Bijl en Dylan van Sprang toverde samen o.a. nog twee mooie goals uit de hoge hoed en bepaalde zo de eindstand op 14-24.

Een belangrijke overwinning dus, met bijkomend voordeel dat het onderlinge resultaat tussen ROHDA en KVA nu in Amstelveens voordeel is. Dat zou eventueel van belang kunnen zijn in de eindrangschikking. Voorlopig zijn er echter nog drie duels te spelen. Te beginnen met het thuisduel van aanstaande zaterdag tegen ZKV. Deze ploeg uit Zaandam verraste afgelopen zaterdag enigszins door ruim te winnen op bezoek bij koploper OVVO en dus is KVA andermaal gewaarschuwd. De wedstrijd KVA – ZKV begint om 19.40 uur en alle support is van harte welkom!