Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA neemt revanche op Antilopen en kan zich opmaken voor kampioenswedstrijd tegen BEP

KVA neemt revanche op Antilopen en kan zich opmaken voor kampioenswedstrijd tegen BEP

KVA heeft op zaterdag 1 juni revanche genomen voor de eerdere 12-19 thuisnederlaag tegen Antilopen. In Leusden was het nu KVA dat met 12-19 te sterk was en zodoende kan KVA zich tóch nog opmaken voor een spannend slot van deze veldcompetitie. Aanstaande zaterdag (8 juni) maken KVA en BEP in een rechtstreeks duel uit wie van de twee er kampioen wordt in de Hoofdklasse en daarmee promoveert naar de Ereklasse. Belangrijk detail: KVA móet dan wel met 4 doelpunten verschil of meer winnen van BEP, anders gaat de ploeg uit Purmerend er vandoor met de titel.

In de eerste veldwedstrijd na de zaal ging KVA nog verrassend hard onderuit tegen Antilopen. KVA had net een goed zaalseizoen achter de rug maar ging begin april hard onderuit tegen de ploeg uit Leusden. KVA verloor met maar liefst 12-19 en had zo een behoorlijk valse start in de veld Hoofdklasse. Na de winst op bezoek bij KVZ’23 vorige week wist de ploeg dat het bij een overwinning op Antilopen zichzelf definitief veilig kon spelen in de Hoofdklasse én er nog een kans zou komen op het kampioenschap.

Gelukkig lijkt KVA de laatste weken weer aardig in vorm te komen en was het ditmaal minstens één klasse beter dan de tegenstander. Antilopen kwam op eigen veld nog wel met 2-1 voor te staan maar mede door de zuiver schietende dames stond KVA bij rust al met 5-11 voor. Na rust werd de voorsprong direct weer uitgebouwd naar 5-15 en was de overwinning eigenlijk al zo goed als binnen. Toch gek, dat in de thuiswedstrijd de krachtsverschillen totaal anders leken te zijn…

KVA wisselde in de tweede helft nog wat door en zag Antilopen in de slotfase nog een beetje dichterbij komen. Echt spannend werd het nooit en dankzij de 12-19 overwinning was er in ieder geval revanche genomen. Iets wat aanstaande zaterdag dus ook moet gebeuren. Zoals gezegd gaan KVA en BEP in een onderling duel uitmaken wie zich tot kampioen mag kronen en daarmee promotie naar de Ereklasse afdwingt. BEP heeft het voordeel dat het 2 punten voor staat en onderling een positief doelsaldo heeft van +3. Kortom, KVA moet met minstens 4 doelpunten verschil winnen en bij elk minder resultaat gaan de felicitaties naar BEP. Tot zaterdag!