Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA moet pas op de plaats maken na thuisnederlaag tegen Futura

KVA moet pas op de plaats maken na thuisnederlaag tegen Futura

KVA is er voor de tweede maal dit seizoen niet in geslaagd om de punten in Amstelveen te houden. De Haagse promovendus Futura bleek te sterk en won met 17-18. Een zure nederlaag voor het team van hoofdtrainer Michael Hendriks, dat hierdoor voorlopig terug te vinden is in de grote middenmoot. Aanstaande kans is er gelukkig weer kans op revanche. Opnieuw thuis en opnieuw tegen een Haagse ploeg. Dan speelt men om 16.00 uur tegen Die Haghe.

Ondanks dat het ook in Amstelveen al oktober was, werd er gespeeld onder bijna zomerse temperaturen. Misschien daardoor dat de publieke belangstelling voor deze wedstrijd wat tegenviel. Wellicht had dat ook te maken het het uitvallen van de wedstrijd KVA 2 – KVS 3 ervoor. De door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie begon dankzij twee goals van Dennis de Jong voortvarend aan de wedstrijd.

De bezoekers van het Stokroosveld uit Den Haag waren echter totaal niet van slag en maakten bijna net zo snel weer gelijk en kwamen vervolgens ook op voorsprong. Met name de vele acties naar binnen bleken voor KVA lastig af te stoppen. Futura lukte het om de voorsprong uit te breiden en liep via een 5-7 tussenstand halverwege de eerste helft uit naar een 9-12 voorsprong bij het rustsignaal.

Na rust was het taak voor KVA om snel weer proberen aan te haken om kans te blijven houden op twee punten. Dat leek met twee doelpunten ook te lukken: 11-12, maar een gelijkmaker zat er nog niet in. Sterker nog, de paarse formatie uit het westen van Den Haag kon hierna weer uitlopen naar drie doelpunten verschil: 12-15. Hierdoor kon KVA opnieuw volop in de achtervolging en dat leek, hoe moeizaam ook, te gaan lukken.

Kort voor tijd lukte het KVA namelijk om eindelijk weer op gelijke hoogte te komen: 17-17. Een gelijkspel of een Duitse overwinning leek tot de mogelijkheden te behoren, maar de scherp schietende dames aan Futura-zijde maakten aan die illusie al gauw weer een einde. De comeback van KVA werd vrijwel direct weer teniet gedaan: 17-18 en ondanks een kansrijke laatste aanval van KVA bleef het ook hierbij.

Kortom, een zure thuisnederlaag tegen een lastig bespeelbare ploeg. Komende zaterdag een nieuwe kans, dan tegen nummer zeven op de ranglijst, Die Haghe. Opnieuw om 16.00 uur en deze keer ongetwijfeld wel voorafgegaan door een wedstrijd van KVA 2.

 

PS: Zo beter Chris?