Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA lijkt rechtstreekse handhaving te kunnen vergeten na nieuwe nederlaag

KVA lijkt rechtstreekse handhaving te kunnen vergeten na nieuwe nederlaag

In een gezellig drukke Nieuwe Bankrashal is KVA er afgelopen speelronde niet in geslaagd om te winnen. Het belangrijke thuisduel tegen DOS Kampen ging met 23-25 verloren zo hiermee lijkt de kans op rechtstreekse handhaving in de Overgangsklasse definitief voorbij. KVA staat met nog vier speelrondes te gaan op een zevende plaats in de poule met een achterstand van vijf punten en een slechter onderling resultaat op DOS Kampen. De komende weken zal de ploeg alles op alles moeten zetten om minimaal plaats zeven veilig te stellen.

Na een korte rustperiode van twee weken was KVA er alles aangelegen om de wedstrijd tegen DOS Kampen in winst om te zetten. Hiermee zou de achterstand tot de zesde plaats verkleint kunnen worden tot een punt en zou rechtstreekse handhaving weer een realistisch doel kunnen worden. Het begin van de wedstrijd was echter niet goed aan KVA zijde. De gasten uit Kampen startten scherper en stonden al gauw met 1-4 voor en breidden later de voorsprong uit naar vijf doelpunten verschil.

KVA kwam intussen iets meer onder de druk van de tegenstander uit en knokte zich (zoals wel vaker dit seizoen) terug in de wedstrijd. Met name de KVA-dames waren met hun doelpunten erg belangrijk. Bij een tussenstand van 11-12 leken beide ploegen de kleedkamers op te gaan zoeken, ware het niet dat DOS Kampen in de absolute slotseconde ook nog de 11-13 binnenschoot.

Toch was het KVA dat het goede spel voort wist te zetten en op gelijke hoogte wist te komen met DOS Kampen. Twee goede wissels brachten KVA even later zelfs op een voorsprong van twee doelpunten verschil: 21-19. Maar helaas, net zoals zovaak dit seizoen lukte het KVA ook deze keer niet om een voorsprong in de tweede helft om te zetten in een overwinning. DOS Kampen trok op haar beurt de stand gelijk naar 21-21 en knalde er vervolgens overheen.

DOS Kampen won de wedstrijd uiteindelijk met 23-25 en doet daarmee goede zaken op de ranglijst. KVA blijft steken op drie punten en moet nu vol aan de bak. Niet alleen omdat nummer laatst twee punten heeft maar ook omdat er in de resterende vier wedstrijden gewoon nog acht punten te verdelen zijn. Aanstaande zaterdag gaat de selectie van KVA op bezoek bij HKC uit Hardinxveld.