Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA laat voorsprong uit handen glippen en verliest van koploper Dindoa

KVA laat voorsprong uit handen glippen en verliest van koploper Dindoa

In een bomvolle Dindoa-hal in Ermelo heeft KVA zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om het kampioenschap. Tegen de koploper stond men met rust nog met 13-14 voor maar ging men helaas met 29-28 onderuit. KVA gaat nu de korte winterstop in met vier punten uit evenzoveel wedstrijden en staat daarmee op een gedeeld derde plaats. Koploper Dindoa heeft acht punten en nummer twee Achilles heeft zeven punten. Op 11 januari hervat KVA de competitie met een thuiswedstrijd tegen Die Haghe.

Lange tijd leek het erop alsof de wedstrijd niet door zou kunnen gaan. Na de wedstrijd van beide reserveteams deden de schotklokken het lange tijd niet en over reserve klokken beschikt men niet. Ruim een halfuur later dan gepland kreeg men de apparatuur toch aan de praat en kon er gestart worden met de wedstrijd. Een belangrijke wedstrijd, want zowel Dindoa als KVA willen dit seizoen graag kampioen worden in de Eerste Klasse.

Onder aanvoering van een ontketende Fabian Geveke en Dennis de Jong ging KVA furieus van start. Dankzij o.a. drie goals van Fabian Geveke stond KVA al gauw met 2-6 voor en zag de coach van Dindoa zich genoodzaakt een time-out aan te vragen. Dit leek in eerste instantie succes te hebben want de thuisploeg schoot zich terug tot 4-6. Maar nadat ook de KVA-dames begonnen mee te scoren liep de Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties formatie weg naar een 8-13 voorsprong. Net als tijdens de vorige wedstrijden was KVA behoorlijk op schot maar Dindoa had op haar beurt het beste van de eerste helft tot het laatst bewaard. De Ermeloërs knokten zich terug tot 13-13 waarna Lieke den Hartog toch nog de 13-14 ruststand bepaalde.

Na rust leek KVA echter al snel weer orde op zaken te kunnen stellen. Dankzij goals van Sem Davelaar en Milena van Drongelen werd de voorsprong weer uitgebouwd naar drie doelpunten verschil: 14-17 en even later 16-19. De thuisploeg bleef echter aanhaken. Vaak werd er direct na een goal van KVA ook weer gescoord door Dindoa maar een kwartier voor tijd kwam men gesteund door het fanatieke thuispubliek weer op gelijke hoogte: 21-21.

KVA leek aangeslagen en Dindoa knalde er juist overheen. Van 21-21 werd het binnen no-time 24-21 en liep KVA ineens achter de feiten aan. Lieke den Hartog kon er met een aantal knappe doelpunten voor zorgen dat men kon blijven aanhaken maar het leed was intussen al geschiedt. Toen Fabian Geveke met nog 23 seconden te spelen de 28-27 binnenschoot was het gat weer bijna gedicht maar had Dindoa de kans om de aanval vol te spelen. KVA maakte een bewuste overtreding waaruit een strafworp volgde en benut werd: 29-27. Dat Dennis de Jong in de laatste seconde óók nog de 29-28 liet noteren is eigenlijk alleen maar voor de statistieken belangrijk.

De twee punten bleven immers in Ermelo en KVA kon de wonden likken. Aan scorend vermogen heeft de ploeg geen gebrek gezien de gemiddeld 29 doelpunten per wedstrijd. Daarentegen krijgt KVA bijvoorbeeld ook evenveel tegendoelpunten als de gedoodverfde degradatiekandidaat NOVA: 106. Daar moet aan worden toegevoegd dat KVA een lastig programma had tijdens de eerste vier wedstrijden en dat wordt op 11 januari niet anders als Die Haghe op bezoek komt in de Nieuwe Bankrashal.

Voor nu wenst de KVA-selectie en staf iedereen hele fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuw Jaar!