Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt tekort tegen Pernix en haakt af om bovenste plek

KVA komt tekort tegen Pernix en haakt af om bovenste plek

Warm was het niet, maar het zonnetje kwam er toch af en toe lekker doorheen tijdens de wedstrijd KVA – Pernix. Een wedstrijd waarin KVA in de eerste helft nog gelijk op kon met de Leidenaren maar in de tweede helft de tegenstander ver zag uitlopen. KVA kwam in de slotfase nog even terug maar toen was de buit voor Pernix al lang en breed binnen  (18-22.) Zo blijft Pernix de ongeslagen koploper in de poule en vindt KVA zich na vijf gespeeld en vijf punten terug in de brede middenmoot.

Vorig seizoen won de door Geveke Podologie en Eelsing Expertises & Taxaties gesponsorde formatie nog tweemaal van de ploeg uit Leiden. Dit seizoen heeft die ploeg maar één doel. Kampioen worden in de Overgangsklasse en dus promoveren naar de Hoofdklasse. Daarvoor heeft de club zich goed weten te versterken. Niet alleen op spelersgebied maar ook in de coaching. Onze ‘eigen’ Elmer Coevert staat er aan het roer en doet het daar vooralsnog meer dan uitstekend.

Michael Hendriks kon op zijn beurt Bennie Hamersma weer in de basis opstellen na zijn afwezigheid van één wedstrijd na een rode kaart in speelronde drie. En met de acht vertrouwde gezichten in het veld ging KVA best behoorlijk van start. Uiteraard pas nadat dat in deze ‘week van de scheidsrechter’ de arbiters van dienst een bosje bloemen van sponsor Dylan’s Bloemen kregen uitgereikt. De ploeg kwam namelijk vrij snel met 3-1 voor te staan maar moest vervolgens toezien hoe de gasten steeds meer grip op de wedstrijd kregen. Pernix maakte gelijk en nam nu zelf een voorsprong. Een die het tot aan het rustsignaal wist vast te houden: 8-11.

Nog helemaal niets gespeeld natuurlijk en helemaal niet wanneer KVA ook in de tweede helft de eerste is die de korf weet te vinden. Pernix lijkt echter niet van de leg. Met veel fysiek bij zowel de mannen als vrouwen en bovendien enkele met scherp schietende spelers loopt de ploeg gedurende de tweede helft ver weg van KVA. KVA wordt afgetroefd en kan er zelf op dat moment maar vrij weinig tegenover stellen.

Pas wanneer de twee punten eigenlijk al in de tas mee naar Leiden zitten komt KVA weer een beetje los. Op die manier wordt de achterstand in de slotfase toch nog redelijk hersteld al werd het nooit meer echt spannend. Pernix won vandaag terecht met 18-22 en lijkt daarmee al een kleine voorbode te hebben genomen op de titel. Inderdaad, er worden nog veel wedstrijden gespeeld maar deze ploeg lijkt een maatje te groot te zijn voor de rest.

Voor KVA betekent het de wonden likken, een beetje napiekeren en vanaf dinsdag weer de focus op de uitwedstrijd tegen Excelsior uit Delft. Deze ploeg staat samen met KVA in een brede middenmoot van ploegen die drie of twee keer hebben gewonnen. Winst kan dus betekenen dat KVA bovenaan die middenmoot komt te staan! De wedstrijd op sportpark Biesland in Delft begint om 15.30 uur en wordt voorafgegaan door een wedstrijd tussen Excelsior 2 en KVA 2. Wie weet tot dan!