Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt tekort in uitwedstrijd tegen BEP en is nog altijd puntloos

KVA komt tekort in uitwedstrijd tegen BEP en is nog altijd puntloos

Regen, wind, hagel en bijna winterse temperaturen voor de KVA-selectie afgelopen weekend in Purmerend. En dan leverden de wedstrijden tegen BEP ook nog eens 0 punten op. Zowel KVA 2 als KVA 1 gingen lang gelijk op tegen de thuisploeg maar verloren de wedstrijd in het laatste kwart door zelf niet meer mee te scoren. En zo zijn beide selectieteams na twee gespeelde wedstrijden in de (Reserve) Hoofdklasse nog altijd puntloos.

Er zijn drie dingen zeker in het leven: de dood, belastingen en minimaal één dubbele confrontatie met BEP in een seizoen. Na de jammerlijke degradatie uit de Ereklasse in het afgelopen najaar is de club uit Purmerend in de Hoofdklasse één van de drie tegenstanders voor onze selectie. En dat degradatie naar een lager niveau niet automatisch betekent dat er dan wél punten gepakt kunnen worden bewees afgelopen weekend nog maar eens.

Onder erbarmelijke omstandigheden trokken zowel KVA 1 als KVA 2 aan het kortste eind. De thuisploeg kwam in beide wedstrijden het vaakst op voorsprong en zag hoe KVA af en toe weer op gelijke hoogte kon komen. Maar zowel bij de wedstrijd van KVA 2 als die van KVA 1 was het in de slotfase wel BEP dat de korf wist te vinden en KVA eigenlijk niet meer. Conclusie: opnieuw twee nederlagen voor KVA in de (Reserve) Hoofdklasse.

In deze raar opgezette veldcompetitie is men nu weer twee weken vrij wegens Koningsdag en de meivakantie alvorens er op zaterdag 11 mei weer thuis wordt gespeeld tegen respectievelijk Dalto/Klaverblad Verzekeringen 4 en KVZ’23 1. Hopelijk tot dan!