Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt slechte eerste helft te boven en dendert over NOVA heen

KVA komt slechte eerste helft te boven en dendert over NOVA heen

Wat van te voren misschien een makkelijke korfbalmiddag leek te gaan worden bleek uiteindelijk toch een stuk lastiger dan gedacht. Op bezoek bij hekkensluiter NOVA was KVA aan de stand verplicht om twee punten mee naar huis te nemen. Maar met name in de eerste helft leek dit toch een bijzonder lastig karwei te gaan worden. Een 14-10 achterstand bij rust werd echter in de tweede helft vakkundig omgedraaid. Omdat de tweede helft uiteindelijk met 6-17 werd gewonnen eindigde de wedstrijd in een ruime 20-27 overwinning voor KVA.

In een sporthal die in Oost Oekraïne al lang zou afgebroken zijn omdat het te lelijk is speelt het Bilthovense NOVA zijn thuiswedstrijden. Buiten het feit dat de sporthal er vrij aftands uitzag was ook de binnentemperatuur keurig aangepast op de temperatuur van buiten. Koud dus!  Goed, omdat KVA en NOVA elkaar vorig jaar ook al troffen in de Overgangsklasse wisten we dit van te voren. Wat ook bekend was, is dat NOVA sinds vorig seizoen enkele belangrijke spelers is kwijtgeraakt en nu grote kans maakt om voor het tweede opeenvolgende seizoen te degraderen. En dat terwijl KVA graag na diezelfde degradatie graag zo snel mogelijk weer wil terugkeren in de Overgangsklasse.

Maar wie dacht dat KVA wel eventjes op het gemak twee punten zou ophalen uit Bilthoven had het mis. Sterker nog, KVA werd in de beginfase van de wedstrijd totaal overrompeld door de fanatiek spelende thuisploeg. Hoewel KVA ongetwijfeld had afgesproken scherp te beginnen stond het binnen enkele minuten al met 4-0 achter! Coach Michael Hendriks greep in met een time-out en Dennis de Jong zorgde er tweemaal vanaf de strafworpstip voor dat KVA terugkwam tot 4-2. Toch was de scherpte er nog niet helemaal want NOVA bleef het betere van het spel hebben. En dat kwam dan weer met name door het slappe spel van KVA. Halverwege de eerste helft stond NOVA met 9-5 voor en die voorsprong van vier doelpunten verschil kon KVA niet meer verkleinen tot aan het rustsignaal: 14-10.

Dat KVA makkelijk de doelpunten tegen krijgt is wel bekend maar zelf maar tien keer scoren in één helft is een unicum dit zaalseizoen. Dat moest dus een stuk beter in de tweede helft. Wat er in de kleedkamer besproken is weten we niet maar dat KVA een stuk sterker aan de tweede helft begon was wel direct duidelijk. De 14-10 achterstand werd binnen een mum van tijd weggewerkt naar een 15-15 tussenstand. En vanuit daaruit werd zelfs een 15-18 voorsprong bereikt na tien minuten spelen in de tweede helft. De thuisploeg klampte af en toe nog even aan maar bij een tussenstand van 18-22 stond KVA ineens met vier doelpunten verschil voor.

Dat bleek uiteindelijk toch wel de genadeklap te zijn voor NOVA. Via 20-24 en o.a. een mooie one-hander van invalster Yoni Bulterman later werd de 20-27 eindstand bereikt. Een uiteindelijk terechte overwinning voor KVA maar makkelijk ging het niet. Een wedstrijd met twee gezichten en dat kan tegen tegenstanders van een ander kaliber weleens fataal zijn. Bijvoorbeeld tegen de tegenstander van volgende week: MIA uit Amersfoort. Aanstaande zaterdag in de Nieuwe Bankras om 16.25 uur. Ben jij erbij?