Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt niet verder dan een gelijkspel in ‘vierpuntenduel’ tegen KCR

KVA komt niet verder dan een gelijkspel in ‘vierpuntenduel’ tegen KCR

Op bezoek in Ridderkerk is KVA er afgelopen zaterdag helaas niet in geslaagd om de volle buit mee naar Amstelveen te nemen. Op een regenachtig complex, waar desondanks toch een hoop KVA supporters de ploeg achterna waren gereisd speelde men enigszins teleurstellend met 18-18 gelijk. KVA blijft hierdoor zevende op de ranglijst en houdt hiermee een gaatje richting KCR. Het gaat richting de veilige zesde plaats blijft nog steeds drie punten. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg thuis tegen koploper SDO/Blijwerkt. De laatste wedstrijd alvorens het zaalseizoen aanbreekt.

Vooraf waren de belangen van de wedstrijd duidelijk. Het nog puntloze KCR moest verslagen worden om aan te kunnen haken bij de brede middenmoot in de poule. KCR ging vorige week met maar liefst 17-33 onderuit tegen koploper SDO/BlijWerkt en verloor dit seizoen alle wedstrijden met minimaal vier doelpunten verschil. Daar was wat te halen zou je vooraf denken. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen lazen we al ergens.

Zo won KVA 2 eerder op de middag al ruim van de ongeslagen koploper KCR 2 en zo maakte de hoofdmacht van KCR het ons eerste team ook meer dan lastig. Want meer dan lastig werd het. Dankzij de afwezigheid van Romée Robijns, Martine Rog en Tamara Schekermans. (Twee weken eerder nog alledrie in de basis) verschenen ditmaal Annina van Splunter en Chanda Robijns in de basis. Samen met Bennie Hamersma en Dennis de Jong vormden zij het eerste aanvalsvak.

Het begin was voor de thuisploeg dat uit de tweede aanval de 1-0 scoorde. In de nieuwe vakken was het duidelijk nog even zoeken voor sommige spelers maar na een 4-4 tussenstand lukte het KVA mede dankzij een benutte strafworp van Jeffrey de Deijn om op een 4-6 tussenstand te komen. Een voorsprong die ondanks enkele hachelijke momenten in de slotfase van de eerste helft stand hield: 8-10 ruststand.

In de tweede helft ontstond er eenzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste helft. KVA lukte het niet om verder weg te lopen van de thuisploeg en scoorde te weinig. Ook KCR had moeite om de korf te vinden, maar scoorde enkele minuten voor tijd wel de 15-16. Met nog iets meer dan één minuut op de klok was het aan KVA om óf de tijd vol te spelen óf om er nog eentje bij te prikken.

Het werd geen van beide. KVA verspeelde simpel de val en gaf KCR de kans om nog één keer aan te vallen. En dan voel je het al bijna aankomen. De 16-16 viel inderdaad in de laatste minuut van de wedstrijd. Beide ploegen hadden vervolgens nog een korte aanval om tot schot te komen, maar dat mislukte. Eindstand: 18-18 en eerlijk gezegd schieten beide ploegen daar maar weinig mee op.

Aanstaande zaterdag komt zoals eerder gezegd koploper SDO/BlijWerkt op bezoek in Amstelveen. Een ploeg met bekende gezichten maar waar al een aantal seizoenen niet meer tegen gespeeld is. Laten we hopen dat KVA zich kan herpakken. KVA 2 liet deze week al zien dat het niet onmogelijk is om de koploper uit de poule te verslaan!