Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt na slechte start niet verder dan gelijkspel in Kampen

KVA komt na slechte start niet verder dan gelijkspel in Kampen

In het Overijsselse Kampen heeft KVA afgelopen weekend misschien wel een punt laten liggen. Drie minuten voor tijd stond de ploeg nog met 19-21 voor maar zag vervolgens de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte komen: 21-21. Aan de andere kant keek KVA een groot gedeelte van de wedstrijd tegen een achterstand aan. Na bijna 10 minuten spelen stond KVA nog met 6-1 achter. Dankzij dit gelijke spel loopt het een klein beetje in op de achtervolgers, terwijl nummer laatst KCR dankzij een overwinning 1 puntje dichterbij KVA staat.


Na de overwinning van vorige week op Pernix en de enigszins verrassende uitslagen bij de andere wedstrijden uit de poule wist KVA eigenlijk dat het deze week moest winnen om kans te behouden op rechtstreekse handhaving. Bij een overwinning op DOS Kampen zou het verschil met deze ploeg in ieder geval verkleind worden tot twee punten. KVA 2 gaf het goede voorbeeld door op het aparte kunstgrasveld (meer een voetbalveld) het tweede team van DOS Kampen met 11-25 te verslaan.

Bij de thuisploeg waren er enkele afwezigen, maar KVA was vooraf gewaarschuwd voor enkele met scherp schietende dames bij de ploeg uit Kampen. Ondanks deze kennis begon KVA uitermate stroef aan de wedstrijd. Via een snelle 2-0 achterstand werd het nog wel 2-1, maar daarna liepen de geel zwarten binnen tien minuten uit naar een 6-1 voorsprong. KVA kon zich na een vroege time-out enigszins herstellen. Romee Robijns, Dennis de Jong en Jolien de Jonge brachten de tussenstand op 6-4.

Maar telkens als KVA dacht aan te haken was het in de eerstvolgende aanval direct weer raak voor DOS Kampen. KVA had geen antwoord op de vele loopacties naar binnen en kon de kleedkamers opzoeken met een achterstand van drie doelpunten: 12-9. Na de rust was het KVA dat goed startte. Fabian Geveke en Dennis de Jong scoorden de twee aansluitingstreffers maar alweer was daar de thuisploeg met een antwoord.

KVA kon wel bijblijven, maar lukte het steeds niet om de gelijkmaker te produceren. Tot tien minuten voor tijd. Jolien de Jonge speelde zichzelf steeds beter in de wedstrijd en bracht KVA met twee opeenvolgende rake treffers voor het eerst sinds de brilstand weer op gelijke hoogte: 19-19. Ineens leek alles weer mogelijk, en dat leek het helemaal te worden nadat KVA’s topschutter Dennis de Jong ook tweemaal op rij de korf wist te vinden: 19-21. Vijf minuten voor tijd stond KVA ineens met twee doelpunten verschil voor.

Helaas bleek dit niet genoeg voor een overwinning. DOS Kampen perste er in de slotfase nog twee rake afstandstreffers uit en kwam weer op gelijke hoogte: 21-21. Met nog 1 minuut te spelen ontstond er een hectische slotfase. DOS Kampen gooide een onderschepte bal in de verdediging nog prompt tegen het hoofd van de verbaasde Milena van Drongelen. Fabian Geveke gooide op zijn beurt nog bijna roet in het eten door een onderschepping zo weer in te leveren bij DOS Kampen. Beide ploegen scoorden niet meer en speelden dus met 21-21 gelijk tegen elkaar.

Dit leverde bij KVA bedrukte gezichten op omdat het nu in feite weinig opschiet qua stand op de ranglijst. Ook omdat de overwinning in de slotfase alsnog wordt weggeven. Aan de andere kant heeft KVA laten zien dat het zich goed terug kan knokken in een wedstrijd die slecht begonnen is.

KVA heeft nog drie wedstrijden te gaan waarin het minimaal twee keer moet winnen om kans te houden om directe handhaving. Daarbij is men wel afhankelijk van uitslagen van andere ploegen. De voorsprong op nummer laatst KCR (dat wel won) is geslonken naar drie punten. KVA staat nog altijd op plaats nummer zeven, wat aan het einde van het seizoen een play-out duel met de nummer zeven uit een andere Overgangsklasse poule oplevert.