Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt met moeite los van OVVO maar wint uiteindelijk ruim in Maarssen

KVA komt met moeite los van OVVO maar wint uiteindelijk ruim in Maarssen

Dankzij een 9-21 uitoverwinning op OVVO in Maarssen is KVA nog altijd volop in de strijd om promotie naar de Ereklasse. Onder toeziend oog van bijzonder weinig thuispubliek had KVA het lang lastig met de thuisclub getuige de 4-5 ruststand. Toen het in de tweede helft via 8-10 uitliep naar 8-16 was de wedstrijd wel gespeeld. De 9-21 eindstand was dan ook een tikkeltje geflatteerd maar dat maakte de overwinning niet minder verdiend. Met nog twee wedstrijden te gaan ligt KVA nog altijd op koers voor dubbele promotie maar daarvoor dient er wel twee keer gewonnen te worden. Te beginnen tegen VEO aanstaande zaterdagmiddag op eigen veld.

Na een onderbreking van één week (Pinksterkamp) staan er voor KVA nog drie wedstrijden tot het einde van het seizoen op het programma. En hoewel de kans vrijwel zeker is dat Spirit er met het kampioenschap vandoor gaat is er voor de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert nog genoeg om voor te spelen. De twee beste nummers twee uit de vier Overgangsklasse-poules promoveren namelijk direct voor vanuit de Overgangsklasse naar de Ereklasse en slaan daarmee de Hoofdklasse over. (De twee slechtste nummers twee wacht een play-off duel op zaterdag 24 juni) Momenteel behoort KVA tot die twee beste nummers twee maar daarvoor dient wel alles gewonnen te worden.

Tegen laagvlieger OVVO ging dat in eerste instantie moeizaam en dat kwam misschien wel mede door het warme weer. De thuisploeg kwam al gauw op 1-0 en KVA draaide veelal lange aanvallen maar zonder resultaat. Rebound overwicht was er zeker maar het verschil in score was tot aan de rust niet zichtbaar: 4-5 voorsprong. Pas na rust begon KVA op volle toeren te draaien bij een tussenstand van 8-10.

Zes doelpunten op rij voor de Amstelveners zorgden er namelijk voor dat OVVO op een 8-16 achterstand werd gezet en daarmee was het verzet van de thuisploeg ook wel gebroken. De Maarsenaren scoorden zelf vervolgens nog maar één keer terwijl KVA in de slotminuten nog wist uit te lopen naar een 9-21 eindstand. Zoals gezegd lichtelijk geflatteerd maar daarom zeker niet minder verdiend. Als de scherpte qua afronding in de eerste helft aanwezig was geweest had het verschil al eerder gemaakt kunnen worden.

Koploper Spirit won op datzelfde moment overigens ternauwernood van nummer laatst Oranje Wit en kan daardoor aanstaande week het kampioenschap binnenslepen. KVA gaat er alles aan doen om uit de laatste twee wedstrijden vier punten te behalen en daarmee dus promotie naar de Ereklasse af te dwingen. Daarvoor dient aanstaande zaterdag eerst afgerekend te worden met het lastige VEO uit Voorburg. De wedstrijd begint om 16.00 uur en daarvoor komen beide reserveteams in actie. Tot zaterdag!