Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA komt met de schrik vrij op bezoek bij ASVD/PV Systems: 23-24

KVA komt met de schrik vrij op bezoek bij ASVD/PV Systems: 23-24

KVA is in speelronde 8, tevens de laatste veldwedstrijd voordat het zaalseizoen begint met de schrik vrij gekomen op bezoek bij ASVD/PV Systems uit Dronten. Op bezoek bij de nummer zeven op de ranglijst stond KVA met rust nog met 13-10 achter maar wist het in de slotminuut alsnog de twee punten binnen te slepen: 23-24. Hierdoor sluit KVA het eerste deel van het veldseizoen af met een knappe tweede plaats in de Overgangsklasse B.

In de laatste veldwedstrijd voordat het zaalseizoen (eindelijk) weer gaat beginnen mocht KVA op bezoek bij ASVD/PV Systems uit Dronten. De ploeg die men in de eerste speelronde van dit seizoen ook al trof en toen met 25-10 terug naar Flevoland stuurde. Zo gemakkelijk als het toen ging, ging het ditmaal echter niet. Verre van zelfs maar toch werd de overwinning in de slotfase binnengesleept en ook die twee punten zijn heel erg lekker!

Net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager DOS Kampen, was het niet KVA maar de tegenstander dat het beste aan de wedstrijd begon. De thuisploeg opende de score en kwam daarna verdiend met 4-2 voor te staan. KVA moest in de achtervolging en ASVD/PV Systems, dat in tegenstelling tot de heenwedstrijd weer kon beschikken over een aantal sterkhouders, voelde zich ongetwijfeld gesteund door een kleine schare fanatiek publiek.

Na een klein kwartier spelen schoot Bas van der Bijl KVA nog wel op voorsprong (4-5) maar daarna liepen de Dronteraren via 6-6 een klein beetje weg van KVA. De thuisploeg kwam vervolgens met 10-8 voor te staan en bij rust was het gaatje in het voordeel van ASVD/PV Systems zelfs drie verschil: 13-10. Na rust zou het dus een kwestie zijn van weer aanhaken of afhaken. Het eerste gebeurde.

Het was Romée Robijns die via een ingestudeerde actie een strafworp meekreeg én deze zelf ook wist te verzilveren. Tot en met 17-15 beef het verschil echter nog steeds twee doelpunten in het voordeel van de ploeg uit Dronten. Met een afstandsschot en doorloopbal bracht Dylan van Sprang KVA echter eigenhandig weer op gelijke hoogte met nog zo’n twintig minuten te spelen. Maar de eerste voorsprong sinds lange tijd kwam op naam dankzij invaller Lukas van Leeuwen. Niet lang na de 17-17 schoot hij van grote afstand de bevrijdende 17-18 binnen.

Intussen waren ook Jonathan van der Horst en Milena van Drongelen ingevallen en dat laat zien dat KVA momenteel over een brede selectie beschikt. Toen aanvoerder Fabian Geveke zelf de 17-19 liet aantekenen leek het er even op alsof de thuisploeg geknakt zou zijn maar niets was minder waar. ASVD/PV Systems vocht zich knap terug in de wedstrijd en via 19-19 stond er vijf minuten voor tijd een 21-21 gelijke tussenstand op het scorebord.

Een spannende slotfase brak aan waarin het KVA steeds lukte om op voorsprong te komen en de thuisploeg vervolgens weer gelijkmaakte. Zo ook met nog anderhalve minuut te spelen toen een ASVD-dame knap de 23-23 binnenschoot en KVA nog één keer alles zou moeten geven om er met de overwinning vandoor te gaan. En dat lukte! Fabian Geveke schoot in de daaropvolgende lange aanval direct de 23-24 binnen waarna ASVD/PV Systems in hun laatste aanval de bal pardoes over de achterlijn gooide. KVA kon de wedstrijd vervolgens uitspelen waarna de arbiter van dienst de wedstrijd kon af fluiten.

Kortom, een nipte overwinning tegen een getergd ASVD/PV Systems maar ook nipte overwinningen leveren twee punten op. Met deze vijfde overwinning van het seizoen sluit KVA het eerste deel van het veldseizoen af als de nummer twee in de Overgangsklasse B. Koploper DOS Westbroek lijkt met vier punten meer al uit zicht te zijn maar wie weet wat er na het zaalseizoen nog allemaal nog mogelijk is… Nu eerst een weekje vrij, waarna de selectie net als de rest van KVA zich gaat voorbereiden op het zaalseizoen dat op zaterdag 27 november begint met een uitwedstrijd tegen OVVO uit Maarssen.